През първите десет минути играта Yomawari: Night Alone на студио Nippon Ichi Software прилича на невинна детска история, красиво нарисувана в стил манга и пълна с радост. Главният герой е малко момиченце, което търси сестра си в своя град. Обаче полунощ идва – и оттук нататък играта е пълен хорър.

Едно от отличаващите Yomawari: Night Alone неща е това, че играчът е абсолютно беззащитен. В играта вие можете само да бягате и да се криете. Из картата може да се събират приспособления като камъни, малки лопатки или листове хартия, но те се използват за решаването на пъзелите. В случай, че се изправите срещу някое чудовище, вие нямате шанс да се биете, така че е по-добре да си спасявате живота.

Студиото се е постарало да композира колкото се може по-кратък саундтрак. Из света на Yomawari: Night Alone играчът едва ли ще чуе какъвто и да е вид музика из тихите улици. Долавят се само песните на щурчетата и шепотът на мъртвите. Ако има заплаха наоколо, сърцето на момичето започва да бие силно в ушите – това е нещо като радарна система за предпазване.

Начинът на записване в играта също добавя напрежение. Играчът трябва да събира монети из града и да ги оставя в олтари и така играта се записва. Това е особено затрудняващо, когато се изгубите и не сте записали – тогава вероятно ще върнете много назад прогреса си.

Yomawari: Night Alone вече е достъпна на Steam и за PlayStation Vita на цена от $19,99.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари