Youtube с нова политика спрямо насилието в игрите

Youtube отпускат възрастовите ограничения за игри, които съдържат насилие, но с известни уговорки.

0
370
pubg

В скорошна публикация Youtube анонсираха нова политика засягаща симулираното насилие във видео игрите, която стартира от 2 декември тази година. В съществото си, Youtube ще третират симулацията на насилие като всеки друг тип съдържание от подобно естество, което е обвързано с художествена измислица.

В този ред на мисли, ограниченията ще бъдат смекчени и шансовете дадено видео да попадне в категория с възрастово ограничение намалява. Разбира се, това съвсем не означава, че дават пълна свобода за такива материали и именно тук, условията стават сравнително мътни.

Youtube заявяват, че видео материали, които преобладават или изцяло показват насилствени или особено брутални сцени си остават с повишен шанс да им бъде наложена възрастова рестрикция, окачествявайки ги като „близки до реалността прояви на насилие“.

Именно предстоящи заглавия като Doom Eternal ще бъдат зорко наблюдавани поради изключително кървавия си и брутален характер. Съответно, няма място за съмнение, че феновете и създатели на гейминг компилации съдържащи смущаващи сцени в платформата най-вероятно ще понесат последствия от нововъдените условия, като бъде ограничен достъпа до тях.

Макар и на пръв поглед тези условия да са ясни, все пак остава един голям въпрос и той се свежда до това колко обективно ще бъде филтрирането на такива клипове. А именно дали един ефектен подбор от хедшоти в PUBG например, няма да бъде възприет от Youtube като жестоко насилие и моментално да ограничи видеото до по-зрялата част от аудиторията на ютюбъра. Оставяме на времето да си каже последната дума.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари