YouTube пусна свое приложение за виртуална реалност в Steam, от което могат да се възползват собственици на HTC Vive. Това е добрата новина; лошата е, че доста от същите тези собственици се натъкват на много сериозни бъгове.

Приложението крашва често, нестабилно е и на практика ползата от него е ограничена.

Това не е първият път, когато YouTube се явява за шлемове за виртуална реалност, след като преди това Google пусна YouTube VR приложение за своя шлем Daydream VR. Новата версия на пръв поглед е точно това, каквото очаквате – възможност да се потопите във видео съдържанието на YouTube през VR и да ползвате 360-градусов зрителен ъгъл. Това е особено полезно за клипове, които са заснети именно в такъв формат.

Лошото е, че камарата от бъгове бързо доведе до срив в рейтинга на приложението. Оплакванията са разнообразни – при някои потребители то стартира и блокира веднага, при други качеството на видеото е лошо, а някои стереоскопични клипове изобщо не се възпроизвеждат. За капак, приложението често се бъгва, когато използвате контролерите на Vive.

Утешителен е фактът, че засега това е Early Access версия и Google обещава, че ще вземе предвид сегашните проблеми. Ако имате съвместим шлем и сте въоръжени с търпение, може да пробвате приложението от тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари