Zynga e загубила 19,1 милиона играчи през 2012 година

0
16

Данните идват от базираната в Берлин фирма за Facebook статистики – AppStats. Компанията е направила няколко анализа за социалните игри през годината и е забелязала, че Zynga e с най-много загубени и едновременно с най-много спечелени потребителите.

Компанията открива, че Zynga са загубили повече от 19 милиона играчи, които са играли всеки ден сред 7 игри. От друга страна Farmville 2 е привлякла нови 8,4 милиона геймъри от както е излязла.

От AppStats забелязали няколко нови разработчици на игри, които са представени в списъка на най-печелившите през 2012-а година.

Победители

Candy Crush Saga от King.com, студио във Великобритания, е на второ място в списъка, веднага след Farmville 2 с увеличение от 7,3 милиона дневни потребителите тази година. AppStats са коронясали King.com като царят на социалния гейминг тази година. Приключенската игра Dragon City от испанското студио Social Point, създадено през 2008-а година, е на трето място с 4,6 милиона играчи дневно. Angry Birds също влиза в топ 10 на 9-то място.

Губещи

Въпреки всичко за Zynga това е била една ужасна година. Първите три игри в списъка с най-много загубени играчи (CityVille, CastleVille и FarmVille) са на Zynga. Още по-лошата новина е, че Zynga взема още четири места в топ 10. Излиза, че 7 от 10 игри с най-много загубени геймъри са на Zynga, което се равнява на 19, милиона души.

Ще е интересно как пазарът на социалните игри ще се развие през 2013-а година особено след засилена конкуренция от страна на Европейските разработчици.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари