Алтерко отличен с награда от лидера в киберсигурността Kaspersky Lab

0
115

Наградата е в категорията Най-добър проект за 2017 г., който бе реализиран от дъщерната компания Тера Комюникейшънс 

Тера Комюникейшънс, дъщерна компания на IT холдинга Алтерко АД, спечели наградата Най-добър проект за 2017 г. Отличието дойде от водещата IT компания за сигурност Kaspersky Lab, и то само една година след като двете компании стартираха партньорство в България. Печелившият проект е за внедряването в България на мобилното приложение за сигурност Kaspersky Internet Security за Android.

Проектът стартира у нас през май 2017 г. съвместно с трите мобилни оператора в страната, като първо бе успешно реализиран с Мтел, а до края на 2017 г. – и с останалите два телекома. Тера Комюникейшънс неслучайно бе селектирана за този проект. Компанията е лидер в България в областта на телекомуникационните услуги с добавена стойност и мобилния маркетинг вече над 15 г.

„Всяка награда е повод за радост. Но когато отличието идва от неоспорим лидер на пазара като Kaspersky Lab, тогава радостта вече прераства в огромна гордост! Благодарни сме на Kaspersky Lab за признанието и за доверието, което ни гласуваха, като ни избраха за партньор. Доверие, което ще се стараем да затвърждаваме и в бъдеще.“ – коментира Александър Балкански, изпълнителен директор на Тера Комюникейшънс.

Приложението Kaspersky Internet Security, разработка на Kaspersky Lab, предпазва мобилните Android устройствата от вируси, зловреден софтуер, червеи, хакерски и фишинг атаки, както и от други заплахи от интернет. Освен това има добавени функционалности за поверителност и защита от кражба.

Успехът на проекта в България се дължи на факта, че Тера Комюникейшънс е първият местен парньор, който успява да направи така, че полезното приложение на Kaspersky да може да се предлага на крайния потребител по един лесен и разбираем начин, с уникален бизнес модел. Обратната връзка от индивидуалните и корпоративните клиенти на приложението у нас е силно позитивна и е една от причините за настоящото признание от Kaspersky Lab.

През 2018 г. Тера Комюникейшънс стартира разработки на приложението и за други пазари, на които компанията оперира, като: Румъния, Македония, Сърбия, Сингапур, Малайзия, както и съвместно с международни паратньори, където е необходимо, за да може през 2018 г. успехът на проекта да се възпроизведе многократно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари