Броят на ТВ каналите на SES с рекорден ръст за 2015 г.

1
105

Броят на ТВ каналите излъчвани от сателитите на SES достигна 7268, с най-голям растеж при развиващите се пазари

HDTV носи ръст на развитите и експанзия на развиващите се пазари

SES с добри позиции за растеж в развиващите се пазари, с 21% допълнителен капацитет до края на 2017 г.

SES обяви, че сателитната флотилия на компанията е излъчила рекорден брой ТВ канали към 31-ви декември 2015 г. Броят на ТВ програмите излъчвани от SES е нараснал с 11,3% до 7268 канала, в сравнение с общия темп от 2% за останалата част от индустрията. Високите резултати се дължат на множеството нови HD канали в Европа и Северна Америка, както и на разширяването на видео бизнеса на SES на развиващите се пазари. Близо 60% от всички ТВ програми доставяни от SES се излъчват в MPEG-4 формат.

 

Навлизането на HD канали на всички пазари продължава да бъде важен фактор за развитие за SES. Броят на HDTV програмите обслужвани от флотилията от повече от 50 сателита на SES, отбелязва ръст от 18% и достига 2230, което представлява 31% от общия брой ТВ канали излъчвани от сателитите на SES. За сравнение броят на HDTV канали разпространени от останалата част от индустрията се е увеличил с 13%, около 6400 канала.

 

Общият брой на ТВ каналите в Европа излъчвани от SES нараства с 9% като достига почти 2600 ТВ канала, докато числеността на каналите в Северна Америка остава непроменена – 1800 програми. Продължителното навлизане на HDTV канали, които изискват повече сателитен капацитет от SD каналите, е основният фактор за растеж. HDTV каналите в Европа нарастват с повече от 25% до близо 700 канала, докато в Северна Америка увеличението е с над 3%, като броят им надхвърля 1200.

 

Разширяването на портфолиото от ТВ програми на SES е особено изразено в развиващите се пазари, където компанията успешно засилва присъствието си на пазара за глобални видео продукции, като ключов елемент от диференцираната стратегия на сателитния оператор. В момента SES разпространява близо 2900 ТВ канала в редица бързоразвиващи се пазари, като Латинска Америка, Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия Изток и Африка (40% от общия брой канали). Това представлява ръст от 25% само за една година, след като малко над 2300 канала са били доставяни към края на 2014 г. Включва и удвояване на броя на HDTV програмите надхвърлящи 300 на брой.

 

Тези тенденции са постоянната движеща сила зад изключителното развитие при броя на ТВ каналите на SES, който нараства със средно по 9% на година през последните 3 години. През същия период, числеността на HDTV каналите разпространявани от сателитната флотилия на SES е нараснала средно с 15% всяка година.

 

С поглед към бъдещето, SES остава в челните редици при въвеждането на Ultra HD на пазара, което представлява следващата стъпка към промяната в качеството на излъчването и зрителското изживяване. SES беше първият сателитен оператор, който представи Ultra HD формата в Европа и Северна Америка и осигури споразумения за капацитет за Ultra HD. Включително седем Ultra HD канала, които SES започна да излъчва през своите сателити по целия свят през 2015 г. Прогнозата е за значителен растеж в следващите години, тъй като все повече комерсиални канали набират популярност. 

 

“Рекордният брой ТВ канали потвърждава водещата роля на SES като инфраструктура за телевизионен прием и двигател на глобалната цифровизация, като също подчертава и важността на сателитите при видео разпространението”, каза Фердинанд Кайзер, главен търговски директор на SES и добави: “SES има добри позиции за значителен растеж, особено при новите и развиващите се пазари. Настоящата ни програма за извеждане на сателити в орбита е активен двигател за това бъдещо развитие и гарантира 21% увеличение на капацитета за развиващите се пазари до края на 2017 г. Изстрелването на SES-9 и SES-10 ще доведе до растеж, доставяйки 80 допълнителни транспондера над Азия и Латинска Америка. С нарастването на броя на каналите излъчвани в HD формат, ТВ операторите навлизат в ерата на Ultra HD. През 2016 г. ще се наблюдава продължителен растеж и ускорено развитие на видео сегмента на SES.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари