България има всички предпоставки да бъде силна в е – търговията

0
92

Форум E-commerce 4.0 събра над 100 експерти и мениджъри в сектора с електронната търговия

 

България имаме всички предпоставки да се развиваме и да бъде силна в е – търговията. Това каза Геннадий Воробьов, член на УС на IAB България и CEO на Netpeak България в рамките на форум E-commerce 4.0, който се проведе под бранда на MySuccess на 28. септември в хотел Балкан, София.

Страната разполага с добро ниво по отношение на картови плащания, платежни услуги, лизингови условия, логистика, хостинг и бърз интернет, изтъкна той като част от предимствата.

По думите му у нас има и много добри експерти по дигитален маркетинг, но сustomer success у нас е на много ниско ниво и трябва да се работи в тази посока.

Форум E-commerce 4.0 събра на едно място редица експерти, които представиха най-новите тенденции в сферата на онлайн маркетинга, оптимизацията за търсачки, иновативни решения в логистиката, както и полезни платформи и инструменти за повишаване конкурентоспособността на всяка организация, занимаваща се с електронна търговия.

Ива Димитрова, мениджър данъчен отдел Ърнст и Янг България представи данъчните предизвикателства пред е – търговията, както и спецификите, които стоят пред законодателството в две насоки – е-облагане на стоки и е-облагане на услуги.

Атанас Начков, юрист в Европейски потребителски център България показа онлайн платформата за решаване на спорове към Европейската комисия, механизмът й на действие и посочи няколко добри практики за онлайн търговците, които е добре да приемат, за да избегнат спорове с потребители.

В рамките на форума водещи компании в различни сектори като Еконт, Декатлон и Fashion Days представиха добри практики при своите онлайн платформи и споделиха за предизвикателствата, които са минали и които стоят пред тях.

Следобедната част беше посветена на e-Commerce WORKSHOP, в който експертите от Netpak показаха 10 успешни и 10 неуспешни практики в онлайн търговията в родни условия, засегнаха маркетинг активностите в Ecommerce, управлението и развитието на един онлайн магазин като бизнес и показаха прости, ясни, приложими веднага на практика алгоритми за увеличаване на продажбите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари