Българска платформа за онлайн обучения – стартрира съвместен проект с най-големия руски телеком – МТС

0
120
Още едно постижение за българското онлайн образование и сътрудничеството му с бизнеса.  След успешното стартиране на българския пазар daskal.eu , навлезе в Германия (www.tutorland.de) и САЩ (www.yourtutor.us) и реши да стъпи и на руския пазар.

В началото на май, платформата за онлайн обучения бе приета в корпоративната акселераторска програма на най-големия руски телеком – МТС с  дружества в Украйна, Беларус, Армения, Туркменистан, Узбекистан и Индия.

По този начин изцяло българската платформа за онлайн обучения навлезе и на руския пазар, чрез регистриране на руския сайт www.onlinerepetitors.ru

След успешно завършване на акселераторската програма и в конкуренция с още над 230 стартъп компании ( от най-различни сфери) българската платформа е една от седемте избрани от МТС. Следва четири месечен пилотен проект за виртуално училище в Русия съвместно с МТС

 Daskal.eu стартира в началото на 2016 година като платформа за онлайн частни уроци и вече има над 1500 регистрирани преподаватели.  През последните две години екипът работи много по развитието на платформата и тя се превърна в едно истинско виртуално училище, което е бъдещето в образованието. Същата теза за виртуалните училища поддържа и проф. Клейтен Кристенсен от Харвард, автор на Investors dillema, който предвижда, че до 10-15 години около 50% от Американските колежи ще затворят своите физически кампуси.  

“Новината за успешното зашършане на акселераторската програма е голям успех за  “стартъп” компанията ни, защото успяхме да пробием на голям чужд пазар като Русия. Екипът ни се надява успешно да  приключи пилота с MTС да ползва този модел на работа с големи  компании , които имат интерес към инвестиции в образованието, както  в другите  държави,  така  и в България.”

сподели един от създателите на daskal.eu, Калоян Кирилов.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за