Българският портал за здравни услуги Omed.bg предлага онлайн консултации с лекари

Услугата вече се използва от българи, живеещи както в България, така и в чужбина

0
82

Българският интернет портал за здравни услуги Omed.bg вече предлага онлайн лекарски консултации. Сайтът, който наскоро навърши седем години, до сега беше известен предимно с по-ниските цени (с до 75%) за прегледи и лечение в множество български болници.

С налагането на изисквания за социално дистанциране през последните месеци обаче в него започнаха да се предлагат и онлайн прегледи, към които вече имат интерес български граждани от различни градове у нас, както и живеещи в чужбина.

„Онлайн консултациите елиминират нуждата от физическа среща с лекар и отиване в болница, което в настоящата ситуация е особено важно. В добавка те позволяват на всеки гражданин без значение в кой град се намира, да използва услугите на водещи специалисти. Не е нужно да ходи до болница, намираща се в друго населено място, нито да чака с часове пред лекарските кабинети. Спестява се време както на пациентите, така и на докторите. Този нов сегмент за сега едва прохожда в България, но тепърва ще се развива, особено с навлизането в сектора на по-млади медицински кадри, които са свикнали да използват в ежедневието си нови онлайн услуги за комуникация“

споделя Христо Петков, основател на Omed.bg. Той добавя, че чужденците също приемат електронното здравеопазване много добре.

Според него онлайн консултациите са особено подходящи за българи в чужбина, които получават достъп до пълноценни здравни услуги на родния си език и на цени, значително по-ниски от тези в страната, в която живеят.

Освен това те имат възможност да се прегледат, дори и когато са ограничени от наложените карантинни мерки в страната им. Затова и услугата вече се използва от наши сънародници в редица европейски държави. За да придобие тя масовост обаче, според Петков, ще трябва да мине време и самите болници също ще трябва да се подготвят по-добре за такъв интерес.

„Друга тенденция, която наблюдаваме през последните месеци, е увеличаване на запитванията от българи, които са се прибрали от чужбина – както за физически, така и за онлайн прегледи. Много от тези хора не се осигуряват в България и използването на Omed.bg, в който услугите на десетки болници се предлагат значително по-евтино, им позволява да получат качествено медицинско обслужване на достъпна цена. Мисията на нашия екип винаги е била да направим здравето по-достъпно за всички български граждани и в настоящата сложна обстановка, в която здравеопазването е поставено на изпитание, ние не сме се отклонили от тази мисия“ – добавя още основателят на здравния портал.

Усложнената ситуация с пътуванията в Турция и други страни затруднява през последните седмици и използването на чуждестранни болници и клиники, което позиционира сайта като алтернативна възможност за достъп до качествено лечение у нас.

Omed.bg, който до скоро беше известен като Ofertomed.bg, е единственият български портал за медицински услуги, създаден за да либерализира достъпа до здраве, чрез възможностите на новите технологии. Той съществува от седем години и днес предлага оферти с до 75% отстъпка в много от водещите български лечебни заведения, включително болниците от веригата Аджибадем Сити Клиник, Медицински комплекс „Д-р. Щерев“, Ин витро клиника София, МБАЛ Доверие, NEO Clinic, Вериги лаборатории Цибалаб, Рамус, Бодимед, Кандиларов, Сана и много други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари