fbpx
5 C
София

Български месопреработвателен холдинг консолидира финансовите си отчети за минути чрез софтуерно решение

Най-четени

Един от най-големите производители на месни продукти и колбаси у нас – Бони Холдинг автоматизира процеса по консолидация на финансовите си отчети чрез софтуерното решение LucaNet.Financial Consolidation.

Целта на проекта е да се ускори процесът по изготвяне на консолидираните отчети на холдинга, както и да се намали до минимум рискът от допускане на грешки. Внедрител на системата е консултантската компания Balkan Services. За да се ограничи времето за консолидация, автоматично се изтеглят данните от оперативните справки на 15-те дружествата в холдинга чрез LucaNet.Financial Consolidation. Елиминират се вземания и задължения, приходи и разходи между свързани предприятия, нереализирани печалби в налични материални запаси и дълготрайни активи. „Ценно преимущество на LucaNet.Financial Consolidation е фактът, че решението дава възможност за анализ на бизнеса и в направления различни от финансовата консолидация. На практика системата може да е полезна и при изготвянето на допълнителни справки, независимо от консолидационния процес, изчисляване на коефициенти за ефективност (KPIs), ползвайки данни от индивидуалните отчети на дружествата.“, това сподели Христо Стоянов, Финансов директор, Бони Холдинг.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини