Български стартъп пусна българската 3D мобилна образователна платформа за деца в Google Play.

1
108

На 28.02.2017г.  3D образователната платформа Waphoo: Играта – Детски Свят бе отличена със статуетка в категория Развлекателен софтуер на Наградите на БАИТ за 2016г.

Основен фокус на екипа е да създаде мобилна платформа с висок коефициент на полезност и съобразена с нуждите на пазара, която да забавлява децата, а родителите да използват в обучението им. За целта са направени много и различни проучвания в сферата на образователния софтуер – анализ на сегментацията на пазара по отношение на този тип игри, сондиране на мнения от деца, родители и специалисти в областта на образованието.

Разработен с помощта на „Материка” – школа за Образование и Сугестопедия, играта съчетава развлекателен и образователни  елемент, показвайки как мобилните игри могат да бъдат превърнати в нов ефективен способ за обучение.

Платформата от ново поколение е изградена от мини игри, насочени към различни области на науката (математика, готварство, логика, чужди езици). Геймплейът предлага интересни игрови ситуации, които провокират децата да прилагат знания и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи. Идеята е, още от ранна възраст, те да развият логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда.

Характеристики:

 

  • Общуване, забавление и обучение в безопасна среда

 

– защитен log-in в играта

– филтриран чат (използва се палитра от предварително дефинирани фрази и емотикони)

– Parental Gate, който не позволява на децата да купуват в играта без родителско разрешение

 

  • Социален елемент

 

  • децата контактуват помежду си
  • завързват приятелства и се социализират
  • могат да си изпращат подаръци

 

  • Образователен елемент

 

  • интерактивен подход за усвояване на чужди езици
  • пример за добри практики
  • изграждане на умения за справяне с различни ситуации

Играта е безплатна, но съдържа покупки, които не са задължителни, но могат да направят преживяването по-вълнуващо.

В платформата е внедрена технологичната иновация на Google – Google Cardboard – VR (virtual reality) – виртуална реалност за мобилни устройства, която придава на играта по-голям колорит.

Уафуу АД подготвя и версия за iOS.

Линк към играта в Google Play:


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари