Водещите експерти в графичната индустрия Майк Рейфийлд и Дейвид Уанг се присъединиха към AMD

0
113

AMD обяви назначаването на Майк Рейфийлд като старши вицепрезидент и управител на AMD Radeon Technologies Group (RTG), и на Дейвид Уанг като старши вицепрезидент по инженеринг на RTG. И двамата ще се отчитат пред президента и СЕО на компанията д-р Лиса Су. Рейфийлд ще отговаря за всички аспекти на стратегията и бизнес развитието на графичния бизнес на AMD, включително потребителска графика, професионална графика и полу-къстомизирани продукти. Уанг ще отговаря за всички аспекти на инженеринга на графични продукти, включително техническата стратегия, архитектурата, хардуера и софтуера на графичните продукти и технологии на AMD.

„Майк и Дейвид са водещи експерти в индустрията, с доказана история на реализиран печеливш ръст на бизнеса и продуктови пътни карти,“ каза президента и СЕО на AMD д-р Лиса Су. Ние навлизаме в 2018 г. с невероятен подем в нашия графичен бизнес, с пълния набор графични продукти представени миналата година за потребителския и професионалния сектор, както и за  машинното самообучение. Под ръководството на Майк й Дейвид аз съм убедена, че ние ще продължим да разширяваме позициите на Radeon във всички тези сегменти.“

Рейфийлд ще допринесе за графичния бизнес на AMD със своя над 30-годишен опит в технологичната индустрия, фокусиран върху постигане на растеж, на задълбочени връзки с клиентите и високи резултати. Той се присъединява към компанията от Micron Technology, където е бил старши вицепрезидент и управител на поделението за мобилен бизнес. Под ръководството на Рейфийлд този сектор на Micron постигна значителен ръст на приходите и на чистата пеалба. Преди Micron, Рейфийлд е бил управител на поделението за мобилен бизнес на Nvidia, където е ръководил екипа създал Tegra.

С над 25-годишен опит в разработката на чипове и графични решения, Уанг ще допринесе в RTG своята експертност в управлението на разработки по създаване на интегрални схеми. Wang идва за втори път в AMD, като до момента е бил старши вицепрезидент на поделението Systems Silicon Engineering на Synaptics. Под ръководството на Уанг тази компания е увеличила проектантския си екип над 4 пъти. Преди Synaptics Уанг е бил корпоративен вицепрезидент на AMD отговарящ за разработката на системи-на-чип (SOC) на процесорни продукти на AMD, включващи GPU, CPU, и APU. Преди AMD Уанг е заемал различни технически и управленчески постове в ATI, ArtX, SGI, Axil Workstations, и LSI Logic.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари