Главният изпълнителен директор на Ericsson Ханс Вестберг получи WFP Hunger Hero Award

0
31

Световната програма по прехраната на ООН (WFP) удостои с награда Ханс Вестберг, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson, за ангажимента и дейната работа на Ericsson да предоставя телекомуникационни решения в подкрепа на хуманитарни мисии. Hunger Hero Award 2016 му бе връчена на 22 януари по време на годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Вестберг е силен застъпник за Целите на ООН за устойчиво развитие и за справяне с глобалните предизвикателства като бедност, глад и климатичните промени.

За последните 15 години компанията Ericsson подкрепя агенциите за хуманитарна помощ като WFP, осигурявайки основните мобилни комуникации по време на операции за подпомагане по време на бедствия, чрез своята глобална програма за служители-доброволци Ericsson Response. В програмата са включени 150 служители, специално обучени за реакция при бедствия. В момента Ericsson Response съдейства в над 40 хуманитарни мисии в повече от 30 страни.

Само за миналата година, Ericsson е работила в тясно сътрудничество с WFP чрез Телекомуникационния клъстер за спешни ситуации (Emergency Telecommunications Cluster), като се е включила с доброволци 34 пъти в подкрепа на борбата с Ебола, както и в извънредните ситуации във Вануату, Непал, Ирак и Южен Судан.

„Ханс Вестберг е истински радетел и защитник на Целите за устойчивото развитие“, казва изпълнителният директор на WFP Ертарин Кузин. „А компанията Ericsson и нейните служители са блестящи примери за типа сътрудничество с частния сектор, който е от жизненоважно значение за справяне с глада до 2030 г.“

Като учредител на Широколентовата Комисията за дигитално развитие, Вестберг председателства работна група на Комисията по Програмата за развитие след 2015. Той е и член на Ръководния съвет на Мрежата за решения за устойчиво развитие на Обединените нации и от юни 2015 г. е член на Управителния съвет на Фондацията на ООН.

При получаването на наградата, Ханс Вестберг каза: „За мен е чест да приема тази награда от името на програмата Ericsson Response и посветените служители, които работиха неуморно като доброволци през последните 15 години. Ericsson Response е основна част от нашата програма Technology for Goоd (Технологии за позитивна промяна), която комбинира лидерството ни в технологиите с компетентността, страстта и отдадеността на нашите служители за справяне с предизвикателствата и осигуряване на решения в подкрепа на хуманитарната помощ по целия свят. Програмата истински въплъщава културата и духа на това, което Ericsson олицетворява и следва като мисия и ценности. „

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари