fbpx
17.7 C
София

Електронно заявление за тротоарно право се подава през Портала за е-услуги на ДАЕУ

Най-четени

Създадена е възможност за електронно заявяване на т.нар. тротоарно право, което позволява използването на тротоарните площи за търговски цели. Услугата е достъпна през Портала за достъп до електронни административни услуги https://egov.bg, поддържан от Държавна агенция „Електронно управление“, в раздел „Услуги, предоставяни от общинска администрация“ под номер 1989 Издаване на разрешения за поставяне на преместваеми обекти https://egov.bg/wps/portal/egov/services/zut-cadaster/building-reconstruction/81ec999f-7ddc-4ec5-a463-13b5cd98c7e9 За да заявите услугата е необходимо да притежавате Квалифициран електронен подпис и профил в Системата „Електронно връчване“ на ДАЕУ.

Разрешение се издава за следните преместваеми обекти – за търговски и други обслужващи дейности – павилиони, кабини, маси; елементи на градското обзавеждане – спирки на масовия градски транспорт, осветителни тела, съдове за събиране на отпадъци, чешми, фонтани, часовници и др. Преместваемите съоръжения не са трайно свързани с терена, т.е.не нарушават целостта на настилката под тях. Разрешението за поставяне е документ, с който се разрешава разполагането на посочените обекти в имоти – частна, общинска или държавмна собственост.

Списък с присъединените до момента към услугата 75 общини, таксите и сроковете на издаване може да проверите на  https://docs.google.com/document/d/1flHWIIRdjIWyyorCkeYu_EjGlPx3txKPeQA8sb3yeg0/edit

В случай, че съответната община не е присъединена към Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги на Портала на ДАЕУ, подаването на попълнения електронен формуляр на заявлението може да се осъществи чрез Системата „Електронно връчване“ https://edelivery.egov.bg/


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини