Елена Маринова, Президент на Мусала Софт и член на настоятелството на новата ИТ Гимназия се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов

0
168

В Бургас се проведе среща между Елена Маринова, Президент на Мусала Софт и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Обсъдени бяха приоритетите и плановете на Бургас за развитие на софтуерната индустрия, включително конкретни следващи стъпки и партньорства.

Мусала Софт е част от настоятелството на гимназията и една от малкото големи софтуерни фирми с развоен център в морския град вече 4 години. Плановете за растеж на компанията включват и Бургас, а отворените позиции могат да бъдат видени на .

„Образованието е приоритет за нас и влагаме сериозен ресурс и много ентусиазъм в новия ни проект за Гимназия. Щастлив съм, че сътрудничим с вече установилите се компании в града като Мусала Софт“, каза Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

„Радваме се, че Бургас ще има профилирано учебно заведение, където младите таланти в областта на компютърните науки ще могат да получат качествена ранна подготовка. За нас е чест да бъдем част от изграждането на нов център, в който да растат бъдещите иноватори в софтуерната сфера у нас“, сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

През декември 2017 г. Мусала Софт отпразнува 4 години от откриването на офиса на компанията в Бургас. За това време локалният екип от опитни и висококвалифицирани софтуерни инженери и специалисти по системна интеграция, е участвал в реализацията на някои от най-мащабните и предизвикателни проекти на компанията за стратегически международни клиенти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари