Елена Маринова се включи в информационна среща на настоятелството на бъдещата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации с родители и ученици в Бургас

0
181
Елена Маринова, Президент на Мусала Софт взе участие в информационна среща с родители и кандидат гимназисти на 10 юни (неделя) в зала 2 на Експозиционен център „Флора Бургас“ по повод предстоящото откриване на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации за учебната 2018/19 г. ). Мусала Софт е сред компаниите-членове на училищното настоятелство.

На събитието присъстваха г-жа Димитрина Тодорова, Директор на ПГКПИ гр. Бургас и представители на училищното настоятелство, сред които са бургаските университети „Проф. Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет, Българската асоциация по информационни технологии, Българската аутсорсинг асоциация, както и водещи ИТ компании.

Гостите на събитието имаха възможност да се информират за всичко във връзка с откриването на гимназията, включително учебните програми, специалностите и предметите, които ще се изучават; да се запознаят с ролята и функциите на училищното настоятелство, учебния процес и самоподготовката на учениците.

Освен за обучението, родителите и кандидат-гимназистите научиха повече и за възможностите за спорт, за ученическия транспорт, столовото хранене, условията в общежитието, обучението и международното сертифициране по ИТ и английски език, материалната база и документите за кандидатстване в гимназията.

„Надявам се най-добрите деца с научна и технологична нагласа от Бургас и региона  да станат част от това училище. Ясно е, че машините ще вземат работата на хората, това е процес, който вече се случва. Но също така ще има нужда от много креативни хора, които да създават и обучават машини и да работят  професиите на бъдещето; професии, част от които дори не познаваме днес, но съм сигурна, че госпожа Тодорова и екипът ѝ ще подготвят учениците си за тях”, сподели по време на събитието Елена Маринова, Президент на Мусала Софт. Компанията вярва в качественото образование по информационни технологии и високите резултати, които се постигат ако то започва от ранна възраст.

Мусала Софт е сред малкото водещи софтуерни компании у нас със свой развоен център в Бургас вече повече от 4 години. За това време локалният екип от опитни и висококвалифицирани софтуерни инженери и специалисти по системна интеграция, е участвал в реализацията на някои от най-мащабните и предизвикателни проекти на компанията за стратегически международни клиенти. Плановете за растеж на компанията включват разрастване на локалния екип в морския град, а отворените позиции могат да се видят на . Всякакви въпроси, свързани с възможности за кариерно развитие в Мусала Софт може да се изпращат на: [email protected].

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации ще бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление „Компютърни науки“, професия „Програмист“, специалности „Програмно осигуряване“ и „Приложен програмист“ със срок на обучение 5 години и прием след завършен седми клас.

Учениците ще изучават съвременни програмни езици като Java, C, C++, JavaScript, „ . NET“. В учебните програми ще бъде заложено придобиването на знания и умения за обектно ориентирано програмиране в алгоритмите и структурите от данни, в области като разработване на софтуер и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране. Учениците ще придобият специфични знания и умения в областите роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, киберсигурност и облачни технологии.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари