fbpx
7.9 C
София

Иновативна румънска платформа за маркетинг чрез потребителско съдържание стъпва на българския пазар

Най-четени

Румънската платформа за маркетинг, базиран на потребителско съдържание ProductLead, навлиза на българския пазар. Тя вече работи с местни инфлуенсъри и лидери на мнение, чиито брой тепърва ще се увеличава. Днес 92% от потребителите се доверяват повече на органичното, генерирано от други потребители съдържание, отколкото на традиционната реклама. Статистика, която превръща т.нар. UGC (User Generated Content – съдържание генерирано от потребителите) в най-мощния дигитален маркетинг актив за всяка компания. Това е и фокусът на румънския стартъп, чиито екип улеснява и организира този тип активности.

 ProductLead е създадена през 2017 г. в Румъния като маркетингова SaaS платформа за продуктово изживяване, която стимулира растежа на марките в световен мащаб, като работи с надеждно съдържание през целия път на продажбите. Тя добавя мощни инструменти за социална търговия, с които съкращава пътя от откриването на продукта от страна на клиента, до неговото закупуване и изгражда подходящи преживявания в процес на това.

 Платформата позволява цялостно организиране на маркетингови кампании с инфлуенсъри на едно място, включително брифинг, филтриране и избор на правилните инфлуенсъри, изпращане на указания за публикуване, събиране на съдържанието и проследяване на резултатите. В добавка кампаниите могат да се обогатят с вдъхновяващи изображения, които обвързват потребителите с продуктите, включително и с възможност за пазаруване направо чрез генерирано от потребителите съдържание, съкращавайки процеса на закупуване.

 Основните ползи от използването на ProductLead включват значително ускоряване (до 15 пъти) на процеса по създаване и организиране на маркетингови кампании с инфлуенсъри, спестяване на разходи за създаване на рекламни послания в мащаб 1/10 от цената, увеличаване на конверсиите с до 60% и постигане на 13 пъти по-голям CTR показател.

 “Генерираното от потребители съдържанието тепърва ще се превръща във все по-значим фактор в дигиталния маркетинг поради способността му да повишава доверието, да ускорява вземането на решение за покупка и да привлича по-ефективно групата на милениалите. ProductLead е много добре позиционирана в тази сфера. Платформата позволява да спестявате значително време и пари, както и да експериментирате с различни маркетинг формати много по-бързо. Можете да използвате вече подбрано съдържание на създателя и да го включите в готови шаблони, подходящи за целите на комуникацията” – споделя Александър Стоика – Марку, съосновател на платформата.

 До момента ProductLead е получила 0,9 милиона щ. долара инвестиции в два кръга по набиране на финансиране, като средствата са осигурени от българския фонд Eleven Ventures, румънския Sparking Capital и шведския Founder’s Bridge. Екипът на стартиращата фирма вече надхвърля 20 професионалисти. Тя е официален маркетинг партньор на Facebook, партньор на TikTok и глобален партньор на VTEX със специално приложение в техния маркетплейс.

 В добавка компанията е създала приложението за инфлуенсъри Amplifame за Android и iOS смартфони. То им позволява да работят с марките по-организирано, да видят всички стартирани кампании с цялата информация за тях, да кандидатстват и да получат одобрение. Марките могат да стартират кампании директно в ProductLead и те ще бъдат достъпни за инфлуенсъри в приложението. Освен това екипите на рекламодателите имат достъп до анализи и отчитане на живо. В приложението има регистрирани над 3000 инфлуенсъри, като десетки от тях са от България.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини