Как да подобрим скоростта на зареждане на нашия уебсайт?

Най-четени

Защо дизайнът на Tesla Cybertruck всъщност е гениален?

Повярвайте ми, със сигурност не сте единствения, който гледа Tesla Cybertruck и се чуди как и защо това возило...

Така ще изглежда новият Xiaomi Mi 10 Pro

В китайската социална мрежа Weibo бяха публикувани реални снимки, а не рендери на смартфона M10 Pro на Xiaomi. Мобилният...

Астероид. Ами сега?

Последни пресмятания на специалистите на NASA показват, че с вероятност 1:2700 в Земята може да се вреже доста големият...

Днес скоростта на зареждане на сайтовете става все по-важна както за техните посетители, така и за онлайн търсачките. Според различни проучвания, близо половината от уеб потребителите очакват сайтовете в интернет да се зареждат за по-малко от две секунди, а 40% са готови да напуснат дадена страница, ако тя не се отваря за поне три секунди.

“Затова не е изненада, че във време, когато битката за потребители става все по-агресивна, факторът скорост увеличава сериозно своето значение. Бързият сайт генерира повече приходи, защото създава добро потребителско изживяване, което от своя страна печели доволни клиенти и намалява степента на отпадането им. Онлайн потребителите не обичат да чакат и обикновено затварят почти веднага бавно зареждащите се сайтове” – споделя Методи Дреновски, управител на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Съвсем логично скоростта става все по-важна и за онлайн търсачките и браузърите, а съвсем наскоро един от водещите интернет браузъри обяви, че вече ще информира сърфиращите за колко време обикновено се зарежда даден сайт. В бъдеще браузърът дори ще идентифицира сайтовете, които обикновено се зареждат бързо или бавно със специални значки. Търсещите машини също отчитат скоростта на сайта и ако той се зарежда бавно, позиционирането му сред резултатите в търсачките е по-лошо.

Как да разберем колко бърз е сайтът ни?

Скоростта е технически критерии, който изисква постоянни и целенасочени усилия. Всеки собственик на сайт може да измери неговата скорост. Tова може да стане чрез вградени инструменти на браузърите Chrome и Mozilla, наречени DevTools, чрез които може да се провери за колко време се зарежда конкретна страница. Когато анализирате скоростта на сайта си, е необходимо да разгледате резултатите на дестоп и мобилната (респонсив) версията на Вашия сайт.

Ако времето за зареждане на страницата (Load) е повече от две секунди, е добре да се помисли за нейното ускоряване.

Как да ускорим своя сайт?

СуперХостинг.БГ предлага няколко лесни за използване инструменти за ускоряване на сайтове. Ето и какви са и конкретните препоръки на компанията:

  • Изберете хостинг с All SSD технология. Това ще ви гарантира по-бързи сайтове, подобрено потребителско преживяване и повишаване на доверието в сайта.
  • Използвайте технологии, които работят на принципа на кеширането. Такива са Memcached и Redis – за кеширане на ниво приложение, както и технологии, които кешират информация на ниво уеб сървър, като SuperCache.
  • Използвайте подходящо хостинг решение с необходимите сървърни ресурси за индивидуалните нужди на Вашия сайт. Ако се чувствате объркани в избора си, обърнете се към специалистите от хостинг компанията, съветват СуперХостинг.БГ.

Можете да предприемете също оптимизиране на размера на изображенията, намаляване на размера на базата данни и оптимизиране на SQL заявките, намаляване на зареждащите се ресурси и заявките към уеб сървъра, както и намаляване на изтеглящите се външни ресурси.

Повече информация за начините, чрез които можете да ускорите сайта си, е достъпна в Блога на СуперХостинг.БГ.

Скоростта е важен критерии за потребителското преживяване, защото тя засилва резултата от усилията Ви за маркетинг и дигитална реклама. С оптимизирана скорост ще сте сигурни, че посетителите, които сте привлекли към сайта, няма да го напуснат поради бавно зареждане. Това ще Ви даде по-големи шансове за привличане и задържане на клиенти.

2 КОМЕНТАРА

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
инфлуеНцър
инфлуеНцър

Начи среден копирайтър щеше да напише тоя блог пост много по-добре. Стегнете се!

FBI
FBI

Как Калдата ще подобри скороста на зареждане на сайта си и форума ??? Желае ли Калдата да и се зарeжда сайта Бързo или иска само да следи и рекламира на посетителите си толкова боклуци ,че повечето с основание използват адблокери.Калдата Ще оптимизира сайта си да се зарежда По-Бързо Съвсем Скоро А Дано Ама Надали.

Последни новини

PhotoStage Slideshow Producer 7.03

PhotoStage Slideshow Producer е безплатна програма за създаване на слайдшоута. Съдържа богат набор от инструменти и ефекти за създаване на...

HDCleaner 1.286

С времето използвайки Windows на вашия хард диск се натрупват доста ненужни файлове, които лека-полека забавят работата на операционната система. HDCleaner е малка и...

Argus Monitor 5.0.2.2162

Argus Monitor е програма за мониторинг на температурата и състоянието на различни компоненти на компютърната система, включително централния процесор, видеокартата и твърдия диск. Argus Monitor...

RoboForm 8.6.6 Final

RoboForm е password мениджър и one-click попълвач на уеб форми с някои много сериозни интелигентни функции. Може автоматично да запаметява паролите, използвани в логин формите,...

Visual Subst 3.0

Visual Subst ви позволява да създавате виртуални дискови дялове от всяка една папка. С други думи: чрез тази безплатна програма можете да превърнете всяка...

Абонирай се!

Безплатен абонамент за най-интересните новини от деня.

Подобни новини