fbpx
11.8 C
София

Как носимите устройства могат да трансформират работното място

Най-четени

В миналото смартфоните са възприемани като продукти, ориентирани към потребителите, затова фирмите са осигурявали на своите служители корпоративни мобилни устройства, които да спомогнат за повишаване на производителността и ефективността. Въпреки това, с усъвършенстването на смартфоните и приложенията с корпоративна насоченост, фирмите постепенно възприемат BYOD-политиката и насърчават служителите си да използват собствените си устройства, за да изпълняват служебните си задължения.

 

Samsung вярва, че за разлика от смартфоните, носимите технологии много по-бързо ще се внедрят в корпоративната сфера, тъй като те осигуряват нещо, което фирмите са искали и очаквали от своите мобилни устройства в продължение на години: по-бърз достъп до определени данни и по-голяма хендсфрий функционалност.

 

Наскоро издадена „бяла книга“ на IDG и Samsung Business, озаглавена Wearables Make Their Move to the Enterprise, акцентира върху широк кръг от предстоящи възможности за приложение на носими технологии в корпоративния сектор – от възможността за свързване с имейл, календари и контакти чрез хендсфрий до специално изработени приложения за обучения, сътрудничество и известия в реално време.

 

Търсенето на технология от този тип се разраства. В едно скорошно проучване на PwC, 77% от анкетираните виждат полза в носимите устройства за повишаване на ефективността и производителността по време на работа и 70% от участниците очакват работодателите да позволят на служителите си да използват своите носими устройства на работа.

 

 

Как ще отговорим на това търсене?

 

Според последното проучване на IDC ConsumerScape 360, Samsung Electronics е една от най-доверените марки за носими устройства на пазара. Използвайки своето портфолио, включващо Gear S, Gear Circle, Gear Fit и Gear VR, компанията активно работи по реализирането на своите ангажименти за носими устройства в B2B сектора, интегрирането на този вид технологии с продукти, решения и услуги, свързани с нуждите на определени вертикални пазари като здравеопазване, образование, финансови услуги, търговия на дребно, логистика, транспорт и управление.

 

Въпреки че носимите технологии са все още в начален етап, Samsung вижда огромен потенциал в тази сфера. Ето няколко хипотетични примера за използване на широк спектър от Samsung продукти и решения:

 

  • Хотелският персонал би могъл да използва носими технологии за ръчно регулиране на термостата в стаята, както и да изпраща списък с местни забележителности на свързан принтер. В същото време кухненският персонал би могъл да използва своите смарт носими устройства за свързване със смарт хладилници, за да видят с един поглед наличните съставки.
  • Гимназиалните учители биха могли да използват носимите устройства за дистанционно включване и контрол на аудио-визуална техника в класната стая или да избират предварително програмирана конфигурация за осветление и презентация. Ученето също може да излезе извън класните стаи: с технологии като QR кодове и augmented reality технологията за носими устройства може да предприеме пътувания към нови измерения.
  • Продавач-консултантите в магазините биха могли да използват носимите устройства за връзка и контрол на digital signage технология, което им позволява мигновено да превключват и актуализират рекламни дисплеи или да предоставят карта на магазини или снимки на конкретни продукти по молба на клиента.
  • Медицинските сестри могат да използват жизненоважни сензори в носимите устройства, носени от пациентите, за да се наблюдава тяхното състояние, медицински процедури, програми от упражнения, локации в болниците и за всякакви спешни ситуации. Пациентите също могат да бъдат уведомявани чрез съобщения за това кога лекарите са ангажирани с визитации и прегледи.
  • Служители в сферата на логистиката – много от тях вече ползват носими Samsung устройства, за да им помогнат в различни дейности – инвентаризация, сортиране на пакети и обновяване на шипинг информация. Този тип служители някой ден могат да ползват носими устройства, за да отварят охраняеми врати и да осигурят достъп за различни доставки, да взаимодействат с автоматизирани системи за съхранение или да настройват температура и въздушен поток в смарт среда за съхранение.

 

Разбира се, има множество обещаващи приложения за носими устройства в B2B пространството. Посочените по-горе примери са само малка част от безбройните възможности. Чрез внедряването на технологиите за носими устройства в B2B сектора, Samsung работи в посока на това да представи ново поколение B2B продукти, услуги и решения, които ще пренесат производителността и ефективността на изцяло ново равнище.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини