Концерт на Linkin Park ще е първото живо предаване, излъчвано в Ultra HD през сателит

0
36

Събитието ще се излъчва през през сателит Astraна орбитална позиция 19.2 E, с резолюция 3840 x 2160 пиксела в HEVCстандарт, 50 fps и 10 битов цвят

SES S.A., в сътрудничество със Samsung, обяви, че ще излъчи на живо, в Ultra HD формат, концерт на американската рок група Linkin Park от сателит Astra на орбитална позиция 19.2E.

 

Концертът на Linkin Park ще е на 19 ноември в O2 World в Берлин. Това ще е първото в света живо излъчване на концерт през сателит, в HEVC стандарт с резолюция 3840 x 2160 pixels, 50 кадъра в секунда и дълбочина на цвета от 10 бита. Концертът ще се излъчва ексклузивно на демо канала Astra Ultra HD. Живото предаване ще започне в  21:00 централно европейско време (22:00 българско време) и може да се приема на телевизори Samsung 2014 Ultra HD. SES Platform Services, е поделението на SES, което ще отговаря за кодирането на сигнала.

 

Linkin Park е една от най-успешните рок групи на нашето време. В рамките на своето турне групата, продуцирана от Warner Music, ще представи хитове и песни от последния си албум „The Hunting Party“ с впечатляващо, сценично шоу.

“Поласкани сме, че Samsung избра да работи със SES при ексклузивното излъчване на живо през нашия демонстрационен канал, защото изборът им доказва тяхното доверие в нашите сателити и нашите технически способности”, заяви Фердинанд Кайзер, Главен търговски директор на SES. “Предаването на концерт на живо ще бъде още една важна стъпка в развитието на цялата Ultra HD еко система и ще проправи път за следващите излъчвания на живи предавания през сателит през следващите години”.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари