Макс разработва висококачествени гласови услуги

0
21

Днес телекомуникационният оператор Макс обяви, че е постигнал значителен пробив при разработването на гласови услуги от следващо поколение през 4G LTE мрежата си. Компанията успешно демонстрира HD гласови и видео услуги през своята търговски достъпна 4G LTE мрежа – първата такава в България. След като това достижение бе обявено, стана ясно, че Макс ще разшири своята продуктова гама, включвайки в нея висококачествени гласови услуги.

 

Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс,споделиНамираме се в повратен момент в разработването на гласовите си услуги. VoLTE (Voice over LTE) е това, което видеото с високо качество беше за стандартните телевизионни услуги. Качеството е кристално ясно и създава усещане, че човека, с когото разговаряш, се намира в същата стая.“

 

Макс работи по международно партньорство, което ще позволи използването на VoLTE в роуминг. Тъй като броят на телефоните, поддържащи услугата се увеличава (Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S5 и LG G2), се очаква и интересът към услугата да нарасне драстично. Компанията „Инфонетикс Рисърч“ посочва, че докато броят на VoLTE мрежите в началото на 2014 г. са били само осем, то този брой към края следва да достигне 38 с над 50 милиона абонати.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за