Международно известни дизайнери и типографи идват у нас за Типофест 2016

0
16

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ е официален партньор на инициативата

 

Тазгодишното издание на единствения у нас фестивал на българския шрифт Типофест ще се проведе между 24 и 29 май в Пловдив и София. В инициативата, която ще обедини международна конференция, две работилници и две изложби, ще се включат 16 международно известни майстори на шрифта. Типофест 2016 се организира с подкрепата на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ.

 

От 24 до 26 май в Бетахаус София (ул. Крум Попов 56–58) ще се проведе тридневна интензивна работилница с Мария Дореули и Криста Радоева на тема „По-добър летеринг“. На същите дати в столичното споделено работно пространство Космос (ул. Ангел Кънчев 3) Лукас де Гроот ще води работилница на тема „Проглеждане в дизайна на шрифт“.

 

От 28 до 29 май в Пловдив, също в рамките на фестивала, ще се състои двудневна международна конференция, на която доклади ще изнесат  международно известни дизайнери и типографи. Заедно с конференцията ще бъде представена изложбата „Съвременна кирилица 2014“, в която ще участват 29 финалисти от третото издание на единствения международен конкурс за кирилски шрифтове. Като част от фестивала ще бъде представена и ретроспективната изложба на доцент Васил Николов, преподавател по шрифт, графичен дизайн и калиграфия в АМТИИ Пловдив.

 

Повече информация за участниците, програмата и възможността за регистрация е достъпна в сайта на фестивала www.typofest.bg.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за