fbpx
15.8 C
София

Мокоби представи синхронизационните си и персонални облачни услуги

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Управителят на българската компания Мокоби ООД г-н Звезделин Борисов представи за първи път в България „Мащабни синхронизационни и персонални облачни услуги”, предназначени за милионите притежатели на мобилни устройства, таблети, настолни и преносими компютри.

„Повечето делови и социално активни потребители нямат синхронизирани актуални контакти и календар върху различните устройства, които ползват в ежедневието си – така Звезделин Борисов обясни мотивите за създаването на услугите Мокоби, като посочи няколо основни тенденции: всеки 3-ти потребител търси по-удобен начин често да променя и добавя съдържание, всеки 4-ти преживява стрес при загуба на устройство или важен контакт, всеки 5-ти се сблъсква с проблеми при смяна на мобилен оператор или мобилна операционна система…

При синхронизация се уеднаквяват новите и/или променените данни в нашите устройства. Този процес, по думите на г-н Борисов, се управлява от Мокоби синхронизационния сървър, който разбира и говори „езика“ на всички наши устройства, и осигурява точно прехвърляне на информацията ни при висока сигурност.

Използването на различни технологии в хетерогенна среда е доста често срещан сценарий за повечето млади и прогресивни българи, избиращи, например, компютри с Windows операционна система, телефон и таблети с Android или iPhone. Мокоби „общува” с всички разпространени операционни системи, което, респективно, позволява удобство при работа и актуалност на информацията върху всички наши устройства.
Още едно предимство на Мокоби синхронизационната услуга е, че с избора на подходящ сценарий на синхронизиране, ние минимизираме направения трафик и увеличаваме полезния живот на батериите на устройствата ни. Всяко наше устройство се свързва с Мокоби синхронизационния сървър независимо от останалите. Например компютърът в офиса ни може да синхронизира през работния ден, този в къщи – вечер, телефонът – през деня до късна вечер, а таблетът – ръчно, когато сметнем за нужно.

В презентацията г-н Борисов отдели специално внимание на „Облачната услуга Мокоби”: „Ние – каза той – вече ползваме услуги в облака – класическата мейл услуга е облачна услуга. Социалните мрежи – Фейсбук, Туитър са облачни услуги… Персонална или лична облачна услуга означава, че имаме пълен контрол и независим от другите потребители достъп до нашата лична информация”. Добавена стойност към тази услуга е предоставянето на огромно място за съхранение (до 100GB) на файлове, е-поща, календар и телефонен указател.

Мокоби гарантира поверителност и конфиденциалност. Предоставя висока степен на защита и поддръжка, спазвайки най-високите технологични стандарти за обезпечаване сигурност на предоставяните услуги. Компанията е регистриран администратор по Закона за защита на личните данни.

Мокоби ще бъде приятна изненада и реверанс към всички фенове на мобилния софтуер и хардуер със своите специализирани форум и блог, предназначени за дискусии и споделяне на информация, публикации, свързани с мобилните комуникации, световни тенденции, препоръки от лидери и „разходки” с най-новите мобилни устройства в облачния компютинг.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини