Национален номер за приемна грижа започна работа с подкрепата на Мтел

0
13

На него приемни родители могат да получат психологическа и правна консултация

Мтел предостави безвъзмездно на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) единен национален номер 0700 20 234, на който приемни родители от цялата страна могат да получат психологическа консултация и правна помощ.

На новия номер експертите на асоциацията ще предоставят емоционална грижа, психологическо консултиране и супервизия, като при необходимост ще посредничат, за да свържат приемните родители с юристи. От началото на годината в асоциацията работят психолозите Кремена Стоянова и Владимир Иванов, които имат опит като приемни родители, работили са за специализиран център по приемна грижа и са обучавали приемни родители. Друг консултант на НАПГ – Вера Колешева, е супервайзор на асоциацията с дългогодишен опит в приемната грижа, един от авторите на методиката по приемна грижа, участвала във въвеждането на приемничеството на национално ниво.  

Телефонът 0700 20 234 работи всеки ден от 9 до 19 часа, като консултациите на него са безплатни. Цената на разговора към номера е според тарифния план на абоната.

Мтелподкрепя НАПГ вече повече от пет години. От началото на партньорството си с асоциацията компанията е инвестирала под различни форми на финансиране над 240 000 лева за приемната грижа у нас. Компанията подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява ученически пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за