Нова функционалност в JobTiger – кандидатстване за работа през LinkedIn

0
37

Кариерен сайт и HR агенция JobTiger обяви, че търсещите работа потребители вече могат да кандидатстват по обяви за работа в сайта и чрез своя профил в LinkedIn.

Новата функционалност на кариерния сайт JobTiger.bg е интегрирана в бутон Apply with LinkedIn, който позволява на потребителите да кандидатстват по обяви за работа като изпратят информацията от своя LinkedIn профил под формата на резюме.
Кандидатите ще имат възможност да правят промени в своето резюме преди да го изпратят. А след успешна кандидатура ще виждат списък с хората, които работят в компанията и са сред техните професионални контакти, това ще им даде възможност да ги помолят за препоръка и да увеличат шансовете си за наемане.
Работодателите ще получават имейл известия за нови кандидати подобно на тези, които получават от JobTiger. Имейлите ще съдържат кратко резюме и линк към профила на кандидата в LinkedIn.

С включването на „Apply with LinkedIn” към останалите начини за кандидатстване – стандартен и през социалната мрежа Facebook, JobTiger отговаря на нуждите на потребителите си в резултат на нарасналото потребление на социалните мрежи като средство за професионална реализация.

“Набирането на кадри чрез социалните мрежи е във възход,” коментира Светлозар Петров – управител на HR компания и първия кариерен сайт в България – JobTiger.bg. „Социалните мрежи са платформа, която все повече потребители използват активно в своето ежедневие и припознават като място за търсене на работа.“

Преди две години, JobTiger беше и първата HR компания, която разработи свое приложение за Facebook, в което се публикуват последните обяви за работа от уеб сайта. Всеки от потребителите на приложението има възможност да прикачи своя автобиография и да кандидатства директно по позицията, която го интересува.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари