Обявено е класирането след втори кръг (Спринт) на Международния конкурс по програмиране CodeIT

0
95

Ясни са победителите във втори кръг (Спринт) на Международния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg). Надпреварата се проведе в рамките на броени часове тази неделя, 3 декември. Състезателите трябваше да се справят с пет „бързи“ задачи и да достигнат до точен резултат на всяка една от тях.

Според регламента, трябва да минат три дни, в които състезателите имат право да подават контестации и едва след изтичането им класирането се счита за окончателно. Първи по брой точки в общото класиране е хърватският участник Дамагой Брадач. Веднага след него се нарежда Радослав Димитров от Пловдив, а на трето място е Антъни Господинов от Ямбол, бронзов медалист от IX Международен есенен турнир по информатика (IATI 2017) в Шумен, който завърши в края на ноември.

В класирането за младежи няма изненада – отново първи е Мартин Копчев от Габрово, златен медалист от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI и сребърен медалист от IATI 2017. След него на второ място е Виктор Кожухаров от Русе, бронзов медалист от eJOI, а трети е Румен Михов от Ямбол.

Предстои скоро да бъде обявена дата за началото на трети кръг (Маратон). Той ще се проведе под патронажа на проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В приветствието си към участниците в конкурса той сподели: „За Софийския университет партньорството с едно от най-старите състезания по програмиране е още една възможност да допринесе за развитието на образованието по информационни технологии и да стимулира интереса на младите хора към тази област на знанието.“ Той пожела на състезателите да покажат своя потенциал и да се справят и с най-трудните предизвикателства.

Новини, класиране и актуална информация за CodeIT могат да се следят на сайта на конкурса, както и във Facebook групата https://goo.gl/GVrULo.

Организирането на Международния конкурс по програмиране CodeIT (http://codeit.bg/) за 18-та поредна година е инициатива, с която Мусала Софт подкрепя всички с интерес в областта на информационните технологии и състезателното програмиране, дава платформа за изява на талантите в тази област без ограничения на възраст и националност и засвидетелства своята ангажираност с тяхното развитие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари