Представиха журито на Sony World Photography Awards 2017, най-големият световен конкурс за фотография

0
49
  • Творческото състезание, включващо нови категории, е вече отворено за участие до януари 2017 г.
  • Най-големият фотографски конкурс в света отбелязва своя 10-годишен юбилей през 2017 г.
  • Нов подбор от снимки е достъпен за публикуване чрез worldphoto.org/press

 

 

Вече бе обявено журито за 10-тото юбилейно издание на най-големия фотографски конкурс в света – Sony World Photography Awards.

 

Уважавани експерти от всички сфери на фотографската индустрия ще се съберат, за да открият и отличат най-добрите изображения, заснети през 2016 г., в категориите Професионалисти, Любители, Младежи, Национални конкурси и Студенти.

 

Избраните от тях победители не само ще получат най-новото висококачествено фотографско оборудване от Sony и впечатляващи парични награди, но и ще бъдат представени пред публика по цял свят. Нещо повече: победителите и участниците във финалната селекция получават глобална публичност и признание.

 

Говорейки за своите преживявания след спечелване на наградата в категория Концептуалност при професионалистите през 2016 г., Жулиен Муве сподели: „С популярността, която получаваш във всички видове медии, и хората, които срещаш, конкурсът Sony World Photography Awards е много значима награда в биографията на всеки фотограф, която няма как да остане незабелязана. Аз наистина се наслаждавах на преживяванията, с които бе изпълнена не само нощта на награждаването, но и цялата година след това.“

 

Създаден от Световната фотографска асоциация, конкурсът Sony World Photography Awards 2017 включва нови категории, които разширяват творческите граници и приканват фотографите от всички кътчета по света, с различни възможности и стил на работа, да участват с най-добрите си снимки безплатно през www.worldphoto.org.

 

Жури 2017

Жури в категория Професионалисти са Зелда Чийтъл (председател) – куратор (Великобритания); Алегра Кордеро ди Монтедземоло – куратор и директор Изложби в Centro de la Imagen (Мексико); Ръс О’Конъл – фото-редактор, TheSundayTimesMagazine(Великобритания);Аида Мулунех – фотограф и предприемач в сферата на културата (Етиопия); Денис Кърти – творчески директор в Tre Oci Foundation(Италия), и Франсоа Калие – програмен директор в Angkor Photo Festival & Workshops (Франция).

 

Категориите Любители и Младежи ще бъдат журирани от журналиста и фотограф Деймиън Демолдър (Великобритания), който също така ще бъде и част от журито за Националните конкурси, които се организират в 61 държави по света. За жури на категорията Студенти са избрани Андреа Кърлънд, главен редактор на Huck (Великобритания), Дан Рубин, фотограф и творчески директор (Великобритания) и Дженифър Шоу, основател/творчески директор, PhotoNOLA (САЩ). 

 

Зелта Чийтъл, председател на журито в категория Професионалисти, коментира: „Ще търся оригиналност на мисълта и изпълнението, яснота на визията – ясна концепция, която напълно се пресъздава в снимката на стената или на екрана. Простотата, умелото майсторство и понякога остроумие, или състрадание, находчивост, късмет или добра преценка – добрата снимка винаги грабва вниманието.“

 

Награди

Победителите ще бъдат обявени по време на церемонията за награждаване, която ще се проведе в Лондон на 20 април 2017 г. Наградите включват най-новото висококачествено фотографско оборудване от Sony, участие в албума на Наградите за 2017, както и парична награда от 25,000 щ.д. за победителя в категория Професионалисти и 5,000 щ.д. за победителя в категория Любители.

 

Наред с това, ежегодната ПР кампания за фотографите-победители и участниците във финалната селекция на конкурса осигурява несравнима международна публичност в най-престижните световни списания и вестници, както и в най-четените уебсайтове и ключови фотографски търговски медии.

 

Всички отличени и номинирани фотографии ще бъдат показани като част от изложбата 2017 Sony World Photography Awards в Somerset House в Лондон от 21 април до 7 май 2017 г.

 

Срокове на конкурса

  • 5 декември 2016 г. – конкурсът за студенти затваря за участие
  • 5 януари 2017 г. – конкурсите за любители и младежи и националните състезания затварят за участие
  • 10 януари 2017 г. – конкурсът за професионалисти затваря за участие

 

Конкурсът Sony World Photography Awards 2016 получи рекорден брой участия: 230,103 снимки от 186 страни – 33% повече с сравнение с 2015.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари