Проведе се 20-тото юбилейно Business Intelligence обучение

0
13

Вече 9 години Balkan Services обучава специалисти как да взимат правилни решения с помощта на BI

Юбилейно 20-то специализирано Business Intelligence обучение, организирано от консултантската ИТ компания Balkan Services, се проведе в центъра за образование и култура Илиев, към Американския университет в София. Инициативата има за цел да се повишат компетенциите на специалисти от различни области от бизнеса, които се занимават с обработка и анализ на данни, като се използват възможностите на Business Intelligence софтуера.

Специализираното Business Intelligence обучение „Бизнес анализ за успешно управление“ стартира през 2007 г., едва година след като Balkan Services става първият интегратор на водещата BI системата QlikView на българския пазар. От тогава до днес компанията е провела 20 обучения, на които са присъствали повече от 250 човека. Сред основните ползи от обучението са възможностите, които се разкриват пред специалистите за анализ на огромното количество неизползвани данни, генерирани от бизнеса и превръщането им в ценна информация.

От 2014 година се провежда и двудневният курс – Business Intelligence за професионалисти. За разлика от традиционното обучение той е предназначен за специалисти, чиято дейност е пряко свързана с анализа на данни и които използват BI системата QlikView в ежедневната си работа.

 „Целта ни е да споделяме най-ценното, което имаме – нашето знание и да запознаваме бизнеса с възможностите, които Business Intelligenceпредлага“, това споделя Бояна Ликоманова, Ръководител отдел Business Intelligence в Balkan Services. Тя добави още, че у нас има нужда от по-добро разбиране на технологията от страна на бизнес потребителите и че тя може да бъде незаменим управленски инструмент в динамично развиващия се пазар.

Преминалите обучението, от своя страна, споделят, че „Курсът дава една нова, различна гледна точка за BI света“, това каза Димитър Стоимчев, Анализатор в Актавис България. Според Николай Колев, Мениджър дистрибуция и логистика в Дерони  „Курсът помага, за да се изгради логическа аналитична последователност при оценката и анализа на данните“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за