Продажбите на PlayStation 4 надхвърлиха 40 милиона бройки

0
2

Sony Interactive Entertainment (SIE) днес обяви, че към 22 май 2016г. е продала общо над 40 милиона броя игрални системи PlayStation 4 (PS4™) на клиенти по целия свят, като PS4 продължава да е най-бързо продаваната игрална конзола в историята на PlayStation . Предлагайки на потребителите широка гама от популярни софтуерни заглавия, както от страна на независими студиа и издатели, а така също и от  SIE Worldwide Studios (SIE WWS), продажбите на PS4 развлекателен софтуер са също така силни, с повече от 270.9 милиона продадени копия в магазините и чрез даунлоад през PlayStation Store.

            “Ние сме истински благодарни за огромната подкрепа от страна на нашите фенове и партньори  по целия свят, които ни помогнаха да постигнем този значителен резултат за толкова кратко време” каза Андрю Хаус (Andrew House), Президент и Global CEO на Sony Interactive Entertainment.  “Ние ще се стремим да предложим още по-впечатляващи игрални преживявания на нашите потребители, ускорявайки експанзията на PS4 платформата през тази финансова година, предлагайки на пазара несравнима гама от игри и новата система за виртуална реалност PlayStation VR, а така също и нови функции и мрежови услуги.”

От страна на софтуера, многоочакваното заглавие Uncharted 4: A Thief’s End (SIE WWS) стартира на 10 май и демонстрира впечатляващи продажби от над 2.7 милиона броя само за една седмица. Портфолиото от PS4 софтуер ще продължи да се разширява с популярни и очаквани с нетърпение игри като Final Fantasy XV (Square Enix), Mass Effect Andromeda (Electronic Arts), Tekken 7 (Bandai Namco), Gran Turismo SPORT, Horizon Zero Dawn и The Last Guardian (SIE WWS). Независимите разработчици ще продължават да предоставят нови и иновативни заглавия за PS4, включително Boundless (Wonderstruck), Hellblade (Ninja Theory) и Pyre (Supergiant Games).

SIE ще продължи да разширява света на PS4 и да доставя забавления възможни само на PlayStation.

Системата PS4 в момента се предлага в 124 страни и региони по света.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за