fbpx
8.2 C
София

Първо място за българска иновация на eCommerce Berlin Expo 2020

Най-четени

Тазгодишното издание на eCommerce Berlin Expo (2020), проведено на фаталният 13 Февруари в Берлин, Германия, премина при небивал интерес и успя да събере над 7.000 посетителя, основно представители на високотехнологични компании, малки и средни предприятия и брандове, медии, анализатори, венчър кепитъл инвеститори и др., опериращи в сектора на електронната търговия.

Сред познатите брандове присъстваха гиганти като MasterCard, Shopify, Anexia, Leaseweb, Austrian Post International, BMW, ING, Adidas, Amazon, Zalando, Auto1 Group и др.

Неразделна част от събитието са престижните награди eCommerce Germany Awards, за които всяка година се състезават предварително селектирани 500 високотехнологични стартъпи и компании от целия свят в 10 категории. В два отделни кръга интернет публиката и жури, съставено от топ професионалисти, определя по 3 финалиста във всяка категория от общо 100 номинирани финалиста. Основен спонсор бе Leaseweb – водещ  IaaS (Infrastructure-as-a-Service) доставчик в Европа.

Тази година в категория „НАЙ-ДОБРА ИНОВАЦИЯ“ с първо място бе отличен RoboBIZZ – продукт на български екип от програмисти, стоящ зад базираната в Лондон английска компания InterSoftPro Ltd.

В същността си RoboBIZZ представлява усъвършенствана, изцяло автоматизирана система за електронна търговия, управлявана от Изкуствен Интелект.

Може да ви звучи като научна фантастика, но отличеното с първа награда за иновация решение, с лекота и за минути изгражда добре структуриран продуктов каталог в напълно празен темплейт на електронен магазин с всички необходими снимки и описания на неограничен брой продукти и към неограничен брой доставчици, управлява поръчки, издава фактури, променя ценови политики, заявява куриери и т.н. като по този начин оптимизира разходите за персонал, елиминира човешките грешки и съкращава времето за доставка на продуктите.

Решението може да се интегрира върху всяка електронна платформа като Prestashop, WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart и т.н., както и към всеки складов софтуер или ERP система. Може да бъде използвано както за B2C така и за B2B цели – въпрос на фирмена визия и организация.

Изпълнителният директор Николай Нероев и Техническият директор Илия Христов, създатели на RoboBIZZ, с повече от 20 години опит в програмирането и особени интереси в областта на разработването на Изкуствен Интелект. Познавайки добре предизвикателствата в сектора на електронната търговия, пред които са изправени фирмите, решават да насочат своя потенциал и този на екипа си към разработването на универсално SAAS/RAAS (software-as-a-service/robot-as-a-service) решение, което да даде възможност на различни по големина стопански субекти да използват Изкуствения Интелект за да могат да се развиват в изключително конкурентната и динамична глобална пазарна среда.

RoboBIZZ заменя изцяло рутинните процеси в електронната търговия и оптимизира разходите, давайки възможност на всеки предприемач, независимо колко е голям, да развива собствен бранд, насочвайки повече средства към дигитален маркетинг и не на последно място – да наблегне на качествено и персонално клиентско обслужване (нещо, което определено липсва в големите електронни пазари).

Ако управлявате електронен магазин или сте на път да отворите такъв, вече можете спокойно да забравите за ръчно попълване на данни и качване на снимки, ръчна промяна на цени и количества, издаване на фактури и складови разписки, IT поддръжка, хостинг, уеб дизайн и редица други скъпи и трудоемки процеси, които правят електронния ви бизнес кошмар. Въпрос на избор и фирмена философия, но в епохата на високите технологии липсата на внедряване на иновации е сигурният път към фалита.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини