fbpx
0 C
София

Светлозар Петров: Обръщайте внимание на детайлите

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Светлозар Петров: ”Обръщайте внимание на детайлите и дискутирайте с хората от екипа си. Те може да виждат неща, които пропускате”

Светлозар Петров е Управител на “Джобтайгър” ООД и един от създателите на www.jobtiger.bg – първият професионален сайт за търсене и предлагане на работа в България.

Светлозар Петров завършва промишлено и гражданско строителство във ВИАС (сега УАСГ). През 1993 г. заминава за Виена и записва магистратура в Техническия университет. По време на следването си в австрийската столица натрупва доста опит в областта на конструирането на сгради и съоръжения, но осъзнава, че строителството не е дейността, с която иска да се занимава цял живот. Това става причина през 1999 г. да започне работа като ИТ експерт в НЕК, където е отговорен за създаването и поддръжката на корпоративни компютърни мрежи, ъпгрейд на софтуер и бази данни, внедряване на нови софтуерни и хардуерни решения и др. Година след като започва работа в НЕК, получава предложение да заеме поста оперативен директор в JobTiger – проект, финансиран от Българо-американския инвестиционен фонд.

Бихте ли ни разказали за Вас и Вашата работа.
За мен няма много за разказване. На 43 години съм. Работя за проекта JobTiger от 11 години. Смятам, че основното в работата ми е да намирам подходящите хора за подходящото работно място и да им давам възможност да развият пълния си потенциал. По този начин и те са щастливи, и резултатите са много по-добри.

Какво Ви предстои през 2012 година?
Според мен 2012 ще е годината на ефикасността. Следователно имам да работя върху подобряване ефикасността на екипа, както и да помагам на клиентите на JobTiger да се развиват в тази насока. Впрочем, към това има доста интерес и имаме много интересни поръчки.

Какви са най-големите предизвикателствата пред бизнеса днес?
Аз вярвам, че основното предизвикателство продължава да бъде работата в криза. А основното решение – ефикасност (т.е. постигане по оптимален начин на най-добри резултати) и свързаните с нея – подобряване на производителността на труда, по-добра организация на процесите, мотивация на екипа, развитие на работодателската марка (с цел привличане на най-добрите служители) и т.н. Все неща, в които се чувствам уверен в силите на JobTiger да помага на клиентите си. За моя радост. 🙂

Вашият съвет за ефективно управление на бизнеса…
Обръщайте внимание на детайлите и дискутирайте с хората от екипа си. Те може да виждат неща, които пропускате.

Защо приехте поканата за участие в CEO Conference 2012? С какво подобно събитие е полезно на българския бизнес?
Смятам, че в последните години научих неща, които ме карат да съм горд със себе си и с постигнатото от JobTiger и ще съм щастлив да споделя максимум от опита си. Същевременно, естествено, е чест за мен.

Повече информация за CEO Conference, както и за останалите участниците в отделните дискусии, можете да видите на сайта на събитието:


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини