Таймс и Сън създават екипи за дигитална трансформация в България

0
234
Британското подразделение на медийния гигант News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, стартира партньорство с Questers за изграждане на софтуерни екипи в България. Новите екипи ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите.

По този повод Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания коментира: “Разширяването на News UK към България в партньорство с Куестърс, демонстрира важността на страната за дигиталните иновации на Обединеното кралство и продължава да засилва двустранните връзки”.

News UK води началото си от преди повече от 200 години с появата на The Times – едно от световните емблематични издания. През дългогодишната си история вестникът е предводител на редица иновации в сектора. Медията не прави изключение и днес, когато в условията на непрекъснато растяща консумация на дигитално съдържание, нуждата от иновации е поосезаема от всякога.

„Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разрастване на нашите дигитални екипи в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии“ сподели Пол Уилсън, Програмен и портфолио директор на News UK.

За да утвърди водещата си позиция на иноватор в медийния сектор, както и да предостави качествено, разнообразно и интерактивно съдържание на своите читатели, технологичния отдел на News UK предприема грандиозен проект по обновяване на използваните от групата технологии. Основната цел на този проект е да изгради нова гъвкава и ефективна дигитална платформа, която да подпомага работата на редактори и журналисти и да кореспондира с изискванията на съвременните читатели.
Целта на сътрудничеството с Questers е бързото създаване и разрастване на напълно интегриран с News UK технологичен отдел, който да ускори процеса по дигитална трансформация на компанията.

Questers бе избранa за стратегически партньор в резултат на доказания си многогодишен опит в създаването, управлението и интегрирането на големи високоефективни екипи за международни компании в технологичния си парк в София, сред които Accenture и Ocado Technology.

Александър Дрангажов, изпълнителен директор на компанията коментира “Куестърс се доказа като водещия акселератор за стратегическо разширяване на технологичен капацитет в региона, създавайки вълнуващи нови възможности за софтуерни инженери. Присъствието на България на световната IT карта е резултат на многогодишни усилия на всички от индустрията за развитие на таланта тук и изграждане на високопродуктивна и глобално свързана екосистема”.

За бъдещия екип на News UK в България Questers търси софтуерни инженери с желание да въздействат върху начина, по който съвременните медии функционират и разпространяват информация. Екипът ще работи с последно поколение технологии като React Native, React Native Web и GraphQL.

Още информация за отворените позиции и партньорството между News UK и Questers можете да откриете на www.questers.com/newsuk/

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари