Теленор започва поетапно деактивиране на предплатени карти на потребители, които притежават над 10 карти

0
44

В съответствие със Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и Закона за противодействие на тероризма, Теленор започва поетапно деактивиране на предплатени карти за гласови услуги, чийто собственици притежават над 10 телефонни номера. От днес ще бъдат спирани картите на потребители, които вече са декларирали, че няма да ги ползват и са дали съгласие да бъдат деактивирани.

Съгласно промените в ЗЕС от 27 декември 2016 г., мобилните оператори нямат право да регистрират и/или да активират на името на един потребител повече от 10 телефонни номера, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги.

Потребителите с повече от 10 карти за предплатени телефонни услуги могат да заявят до 30 юни 2017 г. кои телефонни номера ще продължат да ползват в магазин от търговската мрежа на оператора или клон на Български пощи ЕАД. Собствениците на предплатени карти могат също така да ги прехвърлят на други лица или да се възползват от абонаментните планове на Теленор.

Клиентите на оператора, които декларират предплатените си карти за гласови услуги до 2 май 2017 г., ще получат еднократно за всеки номер, който са заявили, че ще продължат да ползват, 100 минути в мобилната мрежа на Теленор и 1000 MB национален интернет за срок от 30 дни.

В случай че потребителите на над 10 предплатени карти за гласови услуги не са се възползвали от някоя от възможностите до 30 юни 2017г., Теленор ще деактивира телефонните им номера.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари