Теленор предупреждава за опити за измама

5
877

Теленор предупреждава за зачестилите опити за измами (phishing) и събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове и писма по електронна поща, в които се използват името и логото на компанията.

Теленор предприема необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите.
Също така, Теленор съветва своите клиенти внимателно да четат съдържанието на тези писма и да не предоставят лична информация на непроверени източници. В случай на получаване на съмнителни писма по електронна поща, Теленор съветва своите клиенти да не се предоверяват на наличието на познати търговски марки и лога и да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди или заплахи.

Клиентите на оператора могат да проверят достоверността на линковете в писмото на компютър чрез поставяне на курсора на мишката върху тях, което ще покаже истинския адрес на линка. Явни правописни и граматически грешки са също един от белезите на зловредните съобщения. В случай на съмнение, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачени файлове.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
НадблюдателCristiano Ronaldofantata123КрачПешо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пешо
Пешо

От Теленор съм се отказал отдавна! Пълни мошеници и последователи на Глобул! Благодаря за предупреждението! Тъпия чех, който ги купи е много близко
до времето да си остане сам с телефона и да не знае на кой да се обади, ако въобще може. Егати гредата изяде, последователя на Швейк!

Крач
Крач

Едьот си нали? 🙂 Едьот си…

fantata123
fantata123

Бягайте и от Виваком. Сметките са високи, няма обхват. А Теленор автоматично подновяват договорите.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Да не говорим за A1 – дрането на кожи Ви е в кърпа вързано!!!

Надблюдател
Надблюдател

За съжаление е така е сега са си измислили некакви си такси в фактурата нищо не пише освен по голямото число.