Теленор развива 4.5G мрежа от 2016 г. и тя е налична в над 130 населени места, зимни и летни курорти в България

2
584

Теленор развива мрежа по технологията напоследък популярна като 4.5G от 2016 г. и към момента тя покрива 45 града, зимни и летни курорти и е налична в още 87 населени места и туристически дестинации в страната. Теленор следи световните технологични тенденции и новости, активно изследва всички възможности и последователно внедрява в своята мрежа новите технологии, за да увеличи капацитета на своята мрежа и да подобри потребителското преживяване на клиентите си.

Теленор бе първият от големите оператори в България, който предложи 4G през декември 2015 г. Оттогава насам компанията моделира тенденциите в страната за въвеждане на тази технология и услугите, свързани с нея, и провокира цялостното развитие на българския телеком пазар. Компанията непрекъснато разширява както покритието, така и капацитета на своята 4G мрежа. Още през 2016 г. Теленор започва да прилага технологията за carrier aggregation в честотния спектър 1800MHz и 2100MHz и я предложи на своите клиенти във Враца, Ловеч, Велико Търново и Пазарджик, както и в най-посещаваните български зимни курорти.

През 2017 г. Теленор продължи да развива своята 4.5G мрежа и в други населени места като Хасково, Плевен, Кърджали, Сливен, както и някои от летните курорти. Към края на 2017 г. 4.5G мрежата на Теленор вече бе налична и в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Теленор продължава усилено да работи за разширяването на възможностите на своята мрежа и приветства останалите оператори за активната им работа по развитието на техните мрежи и за общото технологично развитие на България.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
LTE AdvancedЖжг Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жжг
Жжг

Всъщност теленор имат най-калпавата мрежа и най-високите цени. Да продават бизнеса и да си ходят.

LTE Advanced
LTE Advanced

4,5 G Тия откриха нов стандарт. Преди време опитах да им стана клиент, но те така мощно се нас..ха, че още мирише.. Добре че ме отказаха, защото сигурно сега щях да съжалявам.