Център за градска мобилност и Mastercard с програма за насърчаване на дигиталните плащания в градския транспорт

0
434
За да подкрепи трансформацията на град София в модерен и интелигентно свързан град, който улеснява своите граждани в придвижването, технологичният лидер Mastercard подкрепя иновативното решение за покупка на транспортни карти през мобилен телефон MPASS

Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за градския транспорт MPASS позволява на гражданите да избегнат чакането на опашки, затрудненията при плащане в брой и осигурява лесно и интелигентно зареждане на карта за секунди. От този месец Център за градска мобилност и Mastercard ще дадат възможност на всеки потребител, регистрирал своята Mastercard, да получи еднократен бонус – безплатен билет за едно пътуване при следваща покупка.

Необходимо е единствено платежната Mastercard да бъде регистрирана и запазена, като средство за следващи плащания. Инвестирайки в иновации в градската среда, компанията цели да подкрепи подобряването на условията за масов транспорт, като по-екологично средство за придвижване в града. Дигитално закупените карти са и по-изгодни за потребителя.

„Днес в градовете живеят повече хора, отколкото извън тях и това е безпрецедентна трансформация, която поставя редица предизвикателства пред управлението на транспорта и убранизираната екосистема. В дигиталната ера е от ключово значние за един град да е „интелигентен“, т.е. да е свързан, дигитализиран и иновативен. Това привлича бизнес, туризъм, талантлива работна ръка и спомага за ръста в качеството на живот.“, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Всеки пътник, който иска да закупи карта за всички линии за ден или да пътува с нощните линии през телефона си, трябва да се регистрира на sofia.mpass.bg. Плащането става чрез дебитна (или кредитна) карта, без допълнителни такси. След закупуването на дигиталната карта с два клика, потребителите получават защитен QR код, който трябва да сканират на входа на метрото за влизане в перона или да покажат при проверка от кондуктор за пътуване в наземния транспорт.

Насърчаването на устойчивото градско развитие чрез иновации е един от фокусите в нашата визия за София. Вярвам, че частният, обществен и граждански сектор трябва да работят заедно, за да създават по-добре свързани градове, които да отговарят на съвременните нужди на техните обитатели и съм благодарен на Mastercard, че работят заедно с нас за развитието на градската мобилност.“ – това заяви директорът на Център за градска мобилност Христиан Петров по повод партньорството.

В световен мащаб около 65% от целия градски транспорт се плаща в брой, което често означава дълги опашки и чакане за закупуване на билети, закъснения на влаковете и автобусите

Картовите мобилни плащания могат да направят пътуването по-лесно, удобно и предпочитано, което би довело до повишаване в използването на обществен транспорт в големите градове. Mastercard участва в разработването на световна програма за развитие на smart cities концепции с конкретни стъпки за създаване на градовете на бъдещето до 2025 г. Обобщено със структурата на програмата може да се запознаете тук.

Данните на картите са защитени с най-високите регламенти за сигурност: по време на плащането и по време на процеса за проверка на автентичност, Център за градска мобилност, технологичният доставчик и техни представители нямат достъп до съдържанието на данните на банковата карта, независимо от това, че плащането се реализира чрез приложението.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари