25 години по-късно Twin Peaks отново е на екран, а Дейвид Линч е приготвил не това, което си мислите

0
41

Новото лимитираното продължение на сериала дебютира с премиера за България

#itishappeningagain. С този хаштаг в социалните мрежи фенове по цял свят посрещнаха продължението на емблематичната поредица Twin Peaks, която се завърна на телевизионния екран след 25 години, точно както обеща Лора Палмър в края на втори сезон. Глобалната премиера на новите части на сериала се състоя на 22 май, а в България лимитираното издание беше посрещнато със затворена премиера, организирана съвместно от HBO България и Мтел.

Новият Twin Peaks не е сериал, той няма епизоди, а части, обясни концепцията на Дейвид Линч генералният мениджър на HBO България Димитър Нойков.

“За първи път от HBO организираме премиера с такива драконовски мерки и то изискани от лично от създателя на Twin Peaks Дейвид Линч. Въпреки трудностите и предизвикателствата в подготовката на тази премиера, за нас и партньорите ни в този проект – Мтел, е истинско удоволствие, че Twin Peaks се завърна в ефира и че е един от малкото, останали за толкова дълго време в историята и съхраняващи своята автентичност телевизионни продукти.“

По време на премиерата гостите изгледаха първите две части на новия Twin Peaks и видяха как героите са се променили 25 годиним след като неочакваното убийство на Лора Палмър покосява жителите на градчето. Присъстващите на събитието имаха възможност да се потопят изцяло в мистериозната атмосфера на сериала, като опитат автентични американски понички и черешови пайове и влязат в мистериозната червена стая, специално пресъздадена за събитието от организаторите.

Съгласно глобалните условия за премиерата на Twin Peaks, поставени лично от създателя  на култовата поредица Дейвид Линч, прожекцията в София се състоя на голям, но телевизионен екран, броят на гостите беше ограничен до под 40, а присъстващите имаха ембарго за разпространяване на информация, снимков материал или детайли от сюжета докато не изгледат целите първи две части на новото издание.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за