4G мрежата на VIVACOM – отново с най-добро покритие на населението

4
361
Според измерване на Global Wireless Solutions тя е достъпна за 99.25% от населението на страната

4G мрежата на VIVACOM отново е с най-висок резултат за покритие на населението в страната – 99.25 %. Това стана ясно от последния доклад на Global Wireless Solutions (GWS). Данните са получени на база на национално представително измерване в периода 15.10 –15.11.2018 г. по методология на независимия доставчик на решения за безжичната индустрия.

Потребителите на телекома могат да сърфират във високоскоростната 4G мрежа с всички актуални мобилни планове, без да плащат допълнително. Необходимо е само устройството им да поддържа LTE технологията, SIM картата им да е 4G и да се намират в зона с покритие на мрежата.

Резултатите от проучването на GWS идват малко след последното изследване на друга световна компания в измерването на показатели на телеком мрежите – Ookla. Според анализ на информацията от Speedtest Intelligence на Ookla. VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за третото тримесечие на 2018 г.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гост
Гост

Да на жълтите павета……

Иван Михайлов
Иван Михайлов

Дам дам, много бързи.. На 5 км от Белоградчик сме, голяма компания и нямат никакъв нет, Download 1.72 Mbps / Upload 2.12Mbps. Имаме дори директна видимост с ТВ кулата, където са им ретланслаторите. Няма такава излагация, просто мизерия. Крайно разочровн съм от тях….

Теодор
Теодор

Да така е, в този район Виваком са пълна трагедия. Често ходя на лов там, само заради това минахме на друг оператор, който има значително по-добро покритие. Иначе ако вярваме на рекламата им……. И аз не мога да си го обясня, наистина кулата се вижда от всякъде, телефона показва 4G, а сигнала на нета е трагедия. Жалко че не може да се прикачи изображение тук за да покажа колко са зле. Окла има опция за локация на мястото където е правен теста. Мога да покажа колко им е „добро“ покритието, ама наистина не на приказки.

Слави Драганов
Слави Драганов

Гола вода са почти навсякъде.