60 милиона продадени ThinkPad лаптопи

0
28

Lenovo обяви, че продадените ТhinkPad ноутбуци ще надминат 60 милиона този месец. Повече от 14 мобилни компютъра ThinkPad се продават на всеки 60 секунди, допринасяйки за позицията на Lenovo като най-бързо развиваща се компания в PC индустрията, според IDC (IDC’s Worldwide Quarterly PC Tracker for 2Q 2010 – отчет, в който Lenovo e сравнен с доставчици като Dell, HP, Acer, Apple и Toshiba.) През 18-годишната си история ThinkPad се свързва с множество впечатляващи иновации – като първата устойчива на разливане клавиатура и защитна решетка – roll cage. И днес Lenovo продължава с нововъведенията и анонсира по-високо представяне на графиката чрез добавяне на технологията NVIDIA Optimus в моделите ThinkPad T410, T410s и T510.

„Утвърдена като символ на иновации и отлични постижения, ThinkPad е марка за надежден лаптоп за бизнес потребителите по цял свят повече от две десетилетия”, каза Питър Хортенсиус, Зам. вицепрезидент на ThinkPad продуктовата група в Lenovo. “С Lenovo, ТhinkPad стана дори още по-голям символ на качество, надеждност и производителност и ще продължим в тази насока в дизайна на ноутбуците ThinkPad”.

Поредица от нововъведения

С повече от 2,000 награди за дизайн, ThinkPad помогна в развитието на компютърния бизнес и промени начина, по който хората използват своите PС-та. Най-известните иновации включват:
• Thinkpad e първият модерен лаптоп, който лети в Космоса
• Thinkpad e първият ноутбук с устойчива при разливане на течности клавиатура
• Thinkpad e първият ноутбук с вграден CD-ROM
• Thinkpad e първият ноутбук с вграден DVD-ROM
• Thinkpad e първият ноутбук с вграден wireless
• Thinkpad e първият ноутбук с вградена система за сигурност
• Thinkpad e първият ноутбук с вграден четец за пръстови отпечатъци
• Thinkpad e първият ноутбук-мобилна работна станция с двоен екран

За технологията NVIDIA Optimus
NVIDIA Optimus прави възможно превключването на визуалната графика автоматизирано, незабавно и без прекъсване. На потребителите вече няма да се налага ръчно да превключват графиката за по-слабо интензивен режим и това ще увеличи живота на батерията. С автоматичното превключване между високо интензивна графика и енергоспестяващ режим, моделите ThinkPad с Optimus технология достигат до 33 % по-дълъг живот на батерията в сравнение с моделите с отделна графична карта. Това добавя още един допълнителен час към живота на батерията. ThinkPad поддържа Optimus технологията за управление на четири екрана с определени ThinkPlus докове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари