fbpx
24.8 C
София

Acronis усъвършенства своите предложения за сигурност с технологията Intel TDT

Интегрирането на иновативната технология подсилва набора от решения за киберсигурност на Acronis срещу безфайлови атаки

Най-четени

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, обяви усъвършенстването на своите системи за киберпревенция срещу безфайлови атаки чрез използването на технологията Intel Threat Detection Technology (Intel® TDT). Това засилва ролята на интегрираните графични процесори (GPU) на Intel за освобождаване на централните процесори (CPU) от дейностите по сканиране на паметта. Acronis е най-новата компания за киберзащита, която интегрира Intel TDT, за да усъвършенства своите продукти за ИТ сигурност.

Киберзаплахите еволюират и нарастват ден след ден. Така изследователите на Acronis станаха свидетели на нови типове зловреден код и нови вектори на атака към предприятията като полиморфни зловредни системи и безфайлови атаки. Много от заплахите използват подхода „само-в-паметта“, който може да е много труден за засичане. Технологията Intel TDT позволява на решенията за киберсигурност на Acronis да освободят изчислителни ресурси при сканиране на твърдите дискове и паметта, което води до подобрена производителност на системата. Изследователите на Acronis установиха, че като сканира всички процеси в системната памет на поддържаните CPU, технологията Intel® TDT намалява натоварването на процесорите 2,4 пъти, като ги освобождава от тази работа и я пренасочва към интегрираните GPU.

Решението на Acronis комбинира цялостна киберзащита на база единен агент с Intel TDT. Това подобрение води до по-ниско натоварване на процесорите, което позволява по-голям изчислителен капацитет да бъде на разположение за продуктивна работа и за офис-софтуер, използван от крайните потребители, като в същото време операциите по сигурност, изискващи голям изчислителен ресурс, се изпълняват в интегрираните Intel® GPU. Иновацията на Intel TDT ще бъде достъпна чрез решенията Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect, както и Acronis Cyber Protect Home Office.

“Интегрирането на Intel TDT в решенията за киберзащита на Acronis е логична стъпка за посрещане на нуждите на нашите потребители, “каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. “През изминалата година ние забелязахме, че над 50% от засечените атаки са безфайлови. Използването на тази технология на Intel е постижение с фундаментално значение, тъй като ние продължаваме да оптимизираме и усъвършенстваме своята машина за справяне със зловредния код“.

“Посредством нашето сътрудничество с Acronis за интегрирането на Intel Threat Detection Technology в техните решения за киберзащита, потребителите от всякакъв мащаб, разчитащи на Intel vPro, могат да изпълняват чести и високопроизводителни процедури по сканиране на паметта. Това е от голяма полза за нашите общи клиенти, тъй като ние им помагаме да изпреварят пред заплахите с нарастваща сложност,“ каза Карла Родригес, вицепрезидент и генерален мениджър на дивизията за развитие на партньорската екосистема в Intel.

“Тъй като ИТ светът става все по-сложен и продължава своята миграция към облака, върху отделите за сигурност се стоварва все по-голям стрес, когато разчитат на слабо интегрирани технологии, създаващи сложност и непреднамерени „бели петна“ в системите за сигурност,“ каза Майкъл Съби, вицепрезидент изследвания в сферата на сигурността и доверието в IDC. “Според скорошно проучване на IDC сред 1 015 професионалисти от областта на ИТ сигурността в Северна Америка, точно такъв е случаят при по-малките организации, които са по-слабо подготвени за ефективно боравене с различни продукти от множество доставчици – и които нямат удобството да са в силна позиция за преговаряне с множество доставчици. Затова е много по-вероятно те да възприемат подход на работа с интегрирани хардуер и софтуер с цел опазването на крайните устройства“.

Acronis осигурява на своите потребители възможността да си възвърнат контрола и да преодолеят сложността чрез интергирана платформа, което води до по-голяма оперативна ефективност. Внедрявайки интегрирано решение като  Acronis Cyber Protect Cloud, организациите могат да намалят времето, което екипите по сигурността прекарват в различни оперативни дейности, да понижат разходите за тренинг и да редуцират сложността в своите ИТ платформи, като намалят броя на инструментите, които управляват, и в крайна сметка насърчат бизнес-растежа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини