ActivTrades мигрира своите платформи към IBM Cloud

0
115

Според Сашко Лазов, глобален ИТ мениджър на компанията, това увеличава капацитета за онлайн търговия и бързината на обслужване

Дигитализацията постепенно, но сигурно променя пазарното статукво във всички индустрии, като това засяга дълбоко и финансовия сектор. Според IDC през 2017 г. се очаква, че банките и финансовите институции в Европа са изхарчили приблизително 90 милиарда евро за ИТ услуги, като значително нараства делът на инвестициите в облачни технологии, мобилни услуги и решения за обработка и анализ на данните“, споделя Сашко Лазов

Според мен този момент на дигитален катарзис и иновации предоставя страхотна възможност за компании като ActivTrades, която е сред водещите онлайн Forex брокери. Дигиталните технологии ни помагат да създаваме иновативни решения, да сме по-продуктивни и да достигаме до съвсем нови пазари.

Тъй като днес клиентите ни се увеличават много бързо, ние трябва да посрещнем тази нова динамика с качествена, бърза, непрекъсната и много сигурна услуга, която е с финансова ефективна структура.

Този комплекс от изисквания ни отведе до IBM Cloud 

Ние предлагаме на нашите клиенти както собствена платформа за търговия ActivTrader, така и две други популярни платформи: MetaTrader 4 и MetaTrader 5. Миналата година решихме на мигрираме системите си към IBM Cloud. Днес мога гордо да заявя, че приключихме миграцията на MetaTrader 4, 5 и на нашата собствена платформа ActivTrader. Резултатите са налице. 

Новата ни облачна структура предоставя на клиентите ни бърз достъп до актуална трейдинг информация и ни позволява да предоставим бързи и сигурни платформи. Понеже облачната услуга, която използваме е гъвкава, ние успяхме безпроблемно да мигрираме MetaTrader 4, 5 и ActivTrader към новата работна среда. Резултатите са красноречиви: днес цикълът за създаване на нови услуги от ИТ страна се съкрати драстично.

Освен облачната инфраструктура, споразумението обхваща и други технологични услуги на IBM, включително и такива, свързани със сигурността. Сътрудничеството с IBM ни помага да оптимизираме операциите и да осигурим бърза, сигурна и ефективна търговия. Това ни дава конкурентно предимство и ни подготвя по най-добрия начин за новото дигитално бъдеще.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за