Alcatel печели TOP/COM сребърна награда за бранд платформата enjoy.now

0
430

На 12 октомври, в Париж – Alcatel получи TOP/COM Silver Award като финалист в престижния „TOP/COM GRANDS PRIX Consumer” в категорията „Global Design“ за бранд платформата си “enjoy.now”.

Осемнадесетото TOP/COM GRANDS PRIX Consumer awards награждаване се състоя в Париж с цел да подчертае комуникационните стратегии на брандовете и техните подходи за промотиране.

Нова платформа за бранд, разпознаваем във времето 

Част от TCL Communication и класирана под номер 10 в света на пазара на мобилни телефони през първото тримесичие на 2017, Alcatel е световно разпространена марка, продаваща устройства в повече от 160 страни. Историческа марка в мобилната индустрия, Alcatel е един от малкото брандове, които се гордеят с толкова дълъг живот.

Новата бранд платформа “enjoy.now” беше представена по време на Световният мобилен конгрес 2017 (MWC 2017) с цел да бъде по-близо до своя таргет, така наречените “Immediates”.

„Immediates“  са хора, които живеят „сега“. Всичко, което консумираме, оценяваме и ценим се случва в момента. Ако поръчаме такси в 10:00 вечерта, очакваме да бъде пред дома ни в 10:02.  Търсим продукти и марки, които ни позволяват да се възползваме от настоящия момент. Следователно, стратегията на Alcatel се фокусира върху спонтанната радост, използвайки „enjoy.now” платформата.

Платформата също отразява близостта си с потребителя: хората са в основата на всичко, а не спецификациите на продукта. За по-силна разпознаваемост на марката новата платформа поставя действието в реалния живот, с „истински хора“ вместо топ модели.

Това е свят на невероятни промени и постоянно прогресиране. Свят, свързан от технологии, където милиони хора живеят живот на незабавен и неограничен достъп до всичко, чрез смартфоните си. Неща, които обичаме са достъпни с натискането на бутон. Новата платформа на марката Alcatel изразява това, което очакваме технологията да бъде: Иновация, която създава и подобрява радостните моменти за всички, сега „, обяснява Сесил Дуриз,  Директор маркетинг и комуникации за Европа, и добавя: „За нас е чест да бъдем наградени със сребро за платформата „enjoy.now „, тъй като тя отразява нашата стратегия за марката и илюстрира модерния ни дизайн.“

Създаване на бранд платформа в три стъпки

През 18-те месеца на изграждането на новата платформа на марката, Alcatel преминава през три стъпки.

Първо, екипът провежда голямо проучване в 15 държави, заедно с агенция Millward Brown. Резултатите отразяват навиците и очакванията на целевата група и най-вече установяват една ключовата нужда – радост. Независимо дали във Франция, Бразилия, Съединените щати или в Индия думата „радост“ се появява в проучванията навсякъде, и изразява универсалната нужда от „ъгълче ясно синьо небе“ в неспокойния ни свят. След това откритие, изразът “enjoy.now” е създаден с агенцията Fearlessly Frank.. Последната стъпка е да се разработи платформата, използвайки термина „enjoy.now“ вътрешното студио на Alcatel, създава  атрактивен дизайн, който излъчва радост.

Създаване на платформата Enjoy.now

Вътрешният дизайнерски екип започна да развива визуална идентичност, която показва естествени и спонтанни моменти от живота, различни и лични радостни моменти със съвременен и смел подход. Всичко това, съчетано със силни цветове, създава положителна, надеждна и обновена визия за марката, Решихме да прилагаме ярки цветови градиенти, които напомнят филтрите на Instagram, които нашите потребители обичат да използват 

“За вътрешното творческо студио в Alcatel, изграждането на тази нова платформа представляваше истинска и вълнуваща възможност за създаване на нова идентичност от нула. Enjoy.now очевидно отразява радостта, но тя може да е различно нещо за всеки човек, и именно това привлече вниманието ни и смятаме, че е силно и различно предизвикателство ”, казва Винсент Гийом, Арт директор и Дизайнер на продуктови визуализации в Alcatel.

Признание за престиж на бранда

След официалното стартиране на „enjoy.now“ на MWC 2017, новата бранд платформа предлага кампании изразяващи се в класическа опаковка и принтове, излъчвания в телевизия и кино,  съдържание за социални мрежи, както и пълно разгръщане за събития и в точките на продажба. Отзивите на партньорите, потребителите и медиите са свързани с много положителни реакции. 

Награждаването от страна на TOP / COM за бранд платформата enjoy.now означава, че Alcatel е призната като амбициозна марка, която предоставя вдъхновяващо послание на своите потребители. Това не е само подканваща фраза. Това е израз на намерение и философия, с която да живеем. Enjoy.now тъкмо започва своя живот. Благодарение на всички хора, които са допринесли за платформата на марката, благодарение на всички, които постоянно се стремят да повишават и реализират пълния потенциал на enjoy.now!

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари