fbpx
1.6 C
София

ASBIS удвоява нетната си печалба през първaта половина на 2018г.

Най-четени

Групата е генерирала двуцифрен ръст на финансовите си резултати

ASBIS Enterprises, водещ ИТ дистрибутор в Европа, Близкия изток и Африка, отчете висок двуцифрен ръст на финансовите си резултати през първата половина на 2018г. Приходите за периода са 966.2 млн. USD, в сравнение с 570.3 млн. USD през първото полугодие на миналата година – т. е. ръст от над 69%. През първите три месеца на 2018 г. брутната печалба е нараснала с 43% до 43.2 млн. USD, в сравнение с първото тримесечие на 2017 г., когато е 30.2 млн. USD.  Нетната печалба е почти утроена до 2.9 млн. USD.

Стратегията на групата е да постига най-добри резултати за своите акционери. ASBIS продължава да фокусира своето внимание върху собствените си марки Prestigio и Canyon.

През първата половина на 2018 г. всички ключови продуктови линии увеличиха продажбите си във всички страни, в които компанията работи. Традиционно най-голям дял в приходите на групата има бившия Съветски съюз, Централна и Източна Европа. Значително се увеличават продажбите на смартфони – 171% в сравнение с миналогодишните резултати за този период. Сред другите продуктови линии компанията отбеляза положителна тенденция в продажбите на дъна и графични карти (182.8% ръст).

На 27 март 2018 г. групата публикува финансовата си прогноза за 2018г. като предвижда приходи между 1,80 и 1,90 млрд. долара и чиста печалба след данъчно облагане между 9 и 10 млн. долара. След публикуването на резултатите от първата половина на 2018г. ASBIS напълно оправдава  финансовата си прогноза.

На 12 юни 2018 г. групата разпредели дивидент на акционерите на стойност 0.06 USD на акция (обща стойност 3,330,000 USD).

„Първото полугодие на годината беше много успешно за нас“, каза Сергей Костевич, изпълнителен директор и председател на ASBISc Enterprises Plc. „Всеки месец генерирахме двуцифрен ръст, което всъщност ни позволи да постигнем приблизително 70% ръст на приходите през първата половина на годината. Същевременно печалбата през този период се утрои до почти 3 млн. долара. Като погледнем резултатите за първата половина на годината и като се има предвид, че в нашата индустрия най-добри резултати се получават през втората половина на годината, в момента смятаме, че прогнозата ни за 2018 г., публикувана през март, е напълно постижима“. 

Финансовите резултати на групата за първата половина на 2017г. и 2018г.

 

  Продажби по райони

 

 

 

 

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини