ASUS U53SD Bamboo получи сертификат за нулеви въглеродни емисии

1
21

ASUS стана първият производител на компютърни продукти, изпълнил изискванията на стандарта за нулеви въглеродни емисии PAS 2060:2010. Подобно признание компанията получи за разработката на иновативната серия ноутбуци ASUS Bamboo, а сертификатът удостоверява, че U53SD е първият в света лаптоп с нулева емисия на въглерод през целия си жизнен цикъл.

ASUS e компания, която работи с фокус върху иновациите и устойчивото развитие и именно затова последователно въвежда технологии, които в дългосрочен план ще ограничат вредните емисии на нейните продукти в околната среда. През 2009 г. ASUS създаде първия в света преносим компютър, удостоен със сертификат за минимален въглероден отпечатък, а от същата година компанията официално отговаря на политиките за интегрирани продукти, създадени от Европейската комисия с цел да се ограничат въглеродните емисии.

Нулевите въглеродни емисии са постижими с GreenASUS
След подробен анализ на въглеродните отпечатъци, които оставя човешката дейност, ASUS създаде план за елиминирането на вредните емисии до статус на въглеродна неутралност, без нетно увеличение в глобалните емисии на парникови газове. За да постигне това, ASUS намали въглеродните отпечатъци на U53SD с до 10%, използвайки бамбук вместо пластмаса в част от повърхността на лаптопа, а в допълнение на това оборудва продукта с пестящи енергия хардуер и софтуер.

„Следваме всички съществуващи към момента стандарти за ограничаване на вредните емисии, които влияят на глобалните климатични условия. Освен че ограничаваме въглеродните емисии още на ниво производствен процес, изпълняваме интегрираната продуктова политика и се стараем да разработваме енергоспестяващи и еко технологии”, коментира Франк Лин, главен експерт по контрол на качеството в ASUS

Bamboo Series: поглед отблизо
Серията лаптопи ASUS Bamboo се отличават с бамбуково покритие по външната повърхност и в случая еко-материалът замества обикновената пластмаса, която може да бъде забелязана в редица ноутбуци. Използваният бамбук е обработен съвсем внимателно, за да запази своя външен вид и текстура, давайки на машината уникален облик. Серията Bamboo е снабдена с технологията Super Hybrid Engine (SHE), която с комбинацията си от хардуер и софтуер намалява разхода на енергия с до 20%. В лаптопите Bamboo е използван 100% естествен и биоразградим бамбук под формата на листове и нетъкан плат, които в допълнение намаляват въздействието на този вид продукти върху околната среда.

Философията GreenASUS
GreenASUS е вътрешна инициатива на ASUS, която се стреми да повиши съзнанието за околната среда във всички отдели на компанията по цял свят. Инициативата се основава на четири принципа: еко-дизайн, еко-производство, еко-обслужване и еко-маркетинг.

Последният ангажимент за нулеви въглеродни емисии, който пое АSUS със създаването на ноутбука U53SD, превръща компанията в отговорен гражданин, който с всяка нова стъпка се старае да спомогне за едно по-зелено бъдеще и устойчиво развитие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари