Balkan Services е сред първите компании със сертифицирани дейта архитекти за Qlik Sense версия юни 2017

1
87

Консултанти от BI екипа на Balkan Services се наредиха сред първите в България сертифицирани архитекти за най-новата версия на платформата Qlik Sense, след като получиха сертификати Qlik Sense Data Architect June 2017 Release.

Общо 10 специалиста от екипа на компанията получиха нов сертификат за приложението Qlik Sense, като е планирано всички представители на BI екипа да го добавят към портфолиото си. Благодарение на сериозния си опит и познания, консултантите в отдела покриват изискванията за сертифицирани Qlik анализатори, архитекти, дизайнери и администратори, и за двете решения на разработчика – QlikView и Qlik Sense.

Към настоящият момент консултантите на Balkan Services притежават общо над 100 сертификата за различни системи за управление на бизнеса, в областите ERP, CRM, BI и CPM.

Qlik Sense е BI платформа, позволяваща създаването на справки с данни от различни като брой и технология информационни източници. Сред основните предимства на системата е и това, че използва асоциативен модел и in-memory технология (данните се държат в паметта на компютъра) – това позволява бързина и лесно и интерактивно боравене с данните. Системата позволява по-лесно анализиране на големи съвкупности от данни, като данните се консолидират, и се подготвят за преглед и осъществяване на разрези по различни бизнес категории, според изискванията на потребителите. Информацията се визуализира по  удобен за обработка и възприемане начин. Процесите на извличане и анализ на данни са автоматизирани, което спестява време и средства. Тази гъвкавост позволява извличането на полезна информация и показването на взаимовръзки между данните, което от своя страна води до взимането на по-информирани решения. За разлика от стандартния репортинг, BI решенията представят общ поглед над нещата, което ви помага да разберете защо нещо се е случило и какво е нужно, за да се подобрят процесите.

Нуждата от сертифициране е отговор на високото търсене на Qlik решения и удостоверява високото качество на услугите, които компанията предлага. Balkan Services е внедрила такива проекти за множество клиенти, сред които Coca-Cola Hellenic Bottling Company, FF Group Bulgaria, Unilever, Intersnack, Servier Medical, Фикосота, Хиполенд, и Спиди.

Сертификатите са и част от целите на Balkan Services за разрастване на портфолиото с клиенти извън България. Компаниите се доверяват повече на доказани специалисти, а сертифицирането свидетелства за признанието от страна на Qlik за уменията на консултантите. В Balkan Services до сега са реализирани проекти в няколко държави в Европа, като целта за 2018 е международните клиенти да се увеличат.

„Когато консултантите ни са официално сертифицирани от Qlik, това гарантира тяхната квалификация и дава повече стойност пред клиентите, особено пред тези в чужбина“ – споделя Иван Гаджонов, ръководител на BI отдела в Balkan Services.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
BI user Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
BI user
BI user

Добра реклама, но на грешния продукт. Колкото и да не харесвам Microsoft, PowerBI е много по-добър във всяко едно отношение (за ценово да не говорим).