Dell EMC опростява въвеждането на хибриден облак с ново решение за хиперконвергирана инфраструктура

0
41

Dell EMC обяви, че нейната платформа за цялостен хибриден облак, Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud (EHC), ще се предлага за първи път в Dell EMC VxRail устройствата – хиперконвергираната инфраструктура на компанията, която се радва на значителна популярност от пускането ѝ преди година. Организациите преминават във все по-голяма степен към хибриден облак като средство за ИТ трансформация и да въвеждат хиперконвергирана инфраструктура (ХКИ) за критични натоварвания, а Dell EMC EHC при VxRail устройствата позволява на организациите да започнат с малко и да се разрастват с увеличаване на потребността им от хибридни облачни услуги.

„Вижда се, че предприятията се местят към хибридни облачни модели и се обръщат към нас да им помогнем да опростят адаптирането и управлението на този тип среда, което неизменно включва повече от една облачна платформа, кръстосани облачни технологии и комбинация от различни облаци в помещенията на организацията и извън тях,“ казва Чад Сакач, президент на отдела на Dell EMC за конвергирани платформи и решения. „Хиперконвергираната инфраструктура бързо се доказа като ефективна за основното натоварване в центровете за данни и се превръща в отговора за тази част от хибридния облак, която се намира в помещенията на организациите. Добавянето на Dell EMC VxRail устройствата като инфраструктурна опция за хибридния облак за предприятия на Dell EMC, ни помага да опростим хибридния облак за по-малки предприятия и за по-широк кръг от клиенти.“

Серията Dell EMC VxRail устройства с напълно интегрирани, предварително конфигурирани и изпитани ХКИ устройства, предлага единствените в сектора ХКИ устройства, работещи с VMware vSAN™ и проектирани съвместно с VMware. От пускането на VxRail устройствата на пазара преди една година, Dell EMC е продала повече от 8,000 VxRail възела — над 65 петабайта място за съхранение и 100,000 ядра — на повече от 1,000 клиента в десетки индустрии, в 78 държави.

Според изследване на IDC, приходите от портфолиото на Dell Technologies за ХКИ, включително VxRail устройства, VxRack системи и XC серията, надвишават целия пазар на ХКИ — един от най-бързо развиващите се IT пазари — повече от два пъти и представляват 28 процента от хиперконвергираните системи, продадени в третото тримесечие на 2016 г.

Dell EMC EHC при VxRail спомага за посрещане на увеличаващото се търсене от клиентите на цялостно решение за хибриден облак базирано на ХКИ. Компанията „451 Research“ за проучвания и анализ на сектора отбелязва в нов доклад, че три от четири хиперконвергирани внедрявания са в основния център за данни, а хибридният облак е следващата стъпка за ХКИ.

Хибридният облак за предприятия на Dell EMC при Dell EMC VxRail устройствата

Dell EMC EHC се доставя като завършено проектирано, интегрирано и изпитано инженерно решение, което дава възможност на ИТ организациите да добавят стойност към бизнеса си значително по-бързо, отколкото чрез изграждане на тяхна собствена хибридна облачна инфраструктура. EHC при VxRail устройствата предлага на клиентите цялостен хибриден облак, оптимизиран за внедрявания вариращи от 200 до 1000 виртуални машини и:

  • Платформа, оптимизирана за по-малки внедрявания, предлагаща рентабилен, по-малък отпечатък с гъвкавост, която позволява да се започне с малко и с опция за растеж при нарастване на изискванията.
  • Опростени, автоматизирани инсталации на софтуера на хибридрия облак за предприятия в VxRail устройствата, което намалява времето за внедряване, разходите и риска.
  • Поддръжка на базата на абонамент с професионални услуги, които позволяват на организациите да се възползват от най-новите подобрения на

Проучване на „Evaluator Group“, публикувано днес, показва защо хибридният облак е най-добрият облачен модел. Гъвкавата икономика на публичния облак (включително Amazon Web Services, Azure, Google Cloud Engine и други) са отличен избор за натоварвания, които биха се разраствали по неизвестни или непостоянни начини. Както посочва отчетът, за натоварвания, които биха съществували в продължение на години, прости, рентабилни ХКИ платформи могат да доставят по-добра обща цена на притежание за тази половина от хибридния облачен модел, която се намира в помещенията на предприятието.

Подем в търсенето от клиентите на Dell EMC VxRail устройства

В Dell EMC се усеща силно потребителско търсене на VxRail устройства, което надминава очакванията и поставя Dell EMC в позиция да се превърне в най-големия доставчик на ХКИ устройства в сектора. Една година след пускането си на пазара, VxRail устройствата доказаха, че ХКИ представлява отличен подход за преобладаващите ИТ, тъй като клиентите използват все повече тези системи за основните приложения в центъра за данни.

Например, CSI Companies, една от най-бързо растящите фирми за набиране на персонал в САЩ, се обърна към VxRail устройствата, за управлението на основни приложения, поддържащи нейния бързо разрастващ се бизнес. С VxRail CSI Companies опростиха управлението на ИТ и операциите, като същевременно подобряват представянето си, за да предложат на служителите по-бърз достъп до приложения и данни и да намалят времето за изготвяне на ведомост от часове до само 15 минути.

„Откакто внедрихме VxRail устройството, нашият екип има възможност да се фокусира по-малко върху рутинното управление и повече върху доставянето на желаната бизнес стойност,“ казва Мат Грийвс, директор на ИТ за CSI Companies. „Когато инвестирахме в VxRail устройството, търсехме „уау“ фактора. Веднага щом завърши внедряването, не можехме да повярваме на представянето – колко бързо се обработваше всичко и как сривовете в системата бяха напълно елиминирани.“

Колеж „Озаркс“, базираният в Мисури колеж за либерални изкуства, внедри VxRail устройствата, за да подобри цялостната производителност и надеждност на своята ИТ система в подкрепа на своя факултет и на студентите си. ИТ персонала в колежа откриват, че простото управление на VxRail освобождава време за работа върху други проекти.

„Нашите Dell EMC VxRail устройства изискват много по-малко административно време и ни позволяват да внедряваме виртуални машини много по-бързо от предишната ни конвенционална ИТ инфраструктура,“ казва Франки Янгблъд, Системен администратор и администратор по сигурността в Колеж „Озаркс“. „VxRail просто работи. То ни върна времето да работим върху ИТ услуги и нови приложения, които да помогнат на нашия факултет и на студентите ни, което е фундаментално по-ценно от времето прекарано в това да се уверяваме, че ИТ системите ни работят безпроблемно всеки ден.“

Глобалният търговец на ERP софтуер, proALPHA Business Solutions, захранва своята академична облачна платформа с Dell EMC VxRail. Новата платформа е по-лесна за управление от екипа от седалището на фирмата в Германия и дава възможност на клиентите по света да имат достъп до нейните онлайн програми за обучение много по-бързо и лесно, за да получат повече от своите софтуерни решения.

„Dell EMC VxRail устройствата са малко, мощно средство, с което да постигнем нашите бизнес нужди,“ казва Маркус Гем, Специалист Облачни услуги, ProALPHA Business Solutions. „VxRail ни даде възможност да трансформираме начина, по който предоставяме обучение на нашите клиенти, позволявайки ни да предложим по-добра услуга на клиентите ни без да повишаваме разходите си.“

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари