16.1 C
София

Dell EMC с успехи в сектора на високопроизводителните изчисления, разширява своето портфолио

Най-четени

Стратегически сътрудничества и работа със суперкомпютри дава възможност за разработване на изкуствен интелект и ускорява научните разработки

  Dell EMC съобщи, че регистрира успехи в сектора на високопроизводителните изчисления. Разширяването на портфолиото на компанията ще има приложение в различни научни разработки – изкуствен интелект, бионауки, метериология и много други. Dell EMC също обявиха, че Космическият център на Университета във Флорида е победител в надпреварата за разработки в сферата на изкуствения интелект Dell EMC AI Challenge за 2018 г.

“Иновациите в IT сектора правят работата със системи от суперкомпютри още по-ефективна и намаляват времето нужно за нови научни открития. Все още се смята, че въвеждането на тези технологии е доста сложно“, казва Тиери Пелегрино, вицепрезидент на Dell EMC.

“На базата на години опит с водещи институции, технологични партньори и стратегически клиенти, Dell EMC предлага широко портфолио от технологии, които улесняват използването на суперкомпютри в научените изследвания и дава още по-голям достъп до тези технологии. Нашата цел остава да бъдем лидери в сектора на високопроизводителните изчисления и да предложим на различни по мащаб организации възможността да се възползват от изкуствения интелект и машинното учене.“, допълва той.

 Dell EMC подпомага научните разработки, които осигуряват човешки прогрес

 Dell EMC продължава да заема лидерска позиция във въвеждането на суперкомпютри като технология, която води до широк набор от научни открития и изследвания. Клиентите на Dell EMC са показателни за желанието на компанията да наложи високи стандарти в сферата на високопроизводителните изчисления:

  • Texas Advanced Computing Center (TACC) в Тексаския университет в Остин избра Dell EM да разработи новия им суперкомпютър Frontera през 2019 г. Frontera е петата най-мощна компютърна система в САЩ и най-голямата на разположение на университ.

 

  • Кеймбриджкият университет разширяват своя капаците за работа със суперкомпютри с новия си проект “Cumulus – UK Science Cloud.” Новата OpenStack система е най-големият научен суперкомпютър в Обединеното кралство и работи със сърварите на Dell EMC PowerEdge.

 

  • Мичиганският университет използва своя Great Lakes компютърен масив за симулации, моделиране, изкуствен интелект, машинно учене, наука на данните, геномика и много други. Новята система е реализирана със системата на Dell EMC за високопроизводителни изчисления, част Dell EMC PowerEdge.

 

  • Центърът за суперкомпютри в Охайо разработва своя Pitzer Клъстер, реализиран от Dell EMC. Подобно на системата Frontera, Pitzer ще използва Dell EMC PowerEdge услугите. Проектът ще допринесе за изследванията в областта на човешката геномика, претенцията на глобалното разпространение на вируси и други.
Победителите в надпреварата Dell EMC AI Challenge

 

 Dell EMC избра научният екип на Костмическия център (SHREC) към Университета на Флорида за победител в Dell EMC AI Challenge за 2018 г. Надпреварата стимулира участниците да представят практическа интеграция на изкуствен интелект като технология трансформираща бизнеса, научните изследвания и развитието на обществото. Победителят получава 200,000 часа достъп до клъстера на Dell EMC HPC & AI Innovation Lab Zenith и място в панале на  Dell EMC по време на SC18 конференцията.

Космическият център се състои от над 30 бизнес, правителствени и академични партньори, работещи заедно за решение на научни проблеми. Работата им може много да се улесни с използване на високопроизводителните изчисления. За Dell EMC AI Challenge екипът представя система за хетерогенни изчисления, която дава пълен анализ на данните от работния процес, приложение на машинно учене и може да намери приложение в здравеопазването, бизнеса, финансите, научните разработки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x