Ericsson и Cisco ще виртуализират основната и IP мрежата на Vodafone Hutchison Australia

0
40

Ericsson и Cisco Systems ще трансформират и виртуализират мрежите на Vodafone Hutchison Australia (VHA) с цел телеком операторът да се подготви по-добре за новопоявяващите се услуги и да развие своята основна мрежа, за да повиши нивото на бързина и гъвкавост, както и програмируемостта от разпределението на мрежови ресурси.

Чрез опростяване на мрежата и инфраструктурата си VHA ще се възползва от наличието на инструментариум, за да стане по-гъвкав, иновативен и проактивен в начините на доставяне на услуги на пазара оператор. Това ще допринесе за по-висока ангажираност и по-добри изживявания за потребителите, наред с намаляване на направените капиталови и оперативни разходи.

Сделката е първият съвместен проект за изграждане на телекомуникационна облачна инфраструктура от подобен мащаб и значимост между Ericsson и Cisco.

Кевин Милрой, главен технологичен директор на VHA, заяви: “Ericsson и Cisco са наши настоящи доставчици на основни функционалности за мрежата и маршрутизацията, което ги прави добри партньори за прехода към виртуализирана среда. Тази трансформация ще ни даде възможност да внедрим нови приложения, за да насърчим иновациите и да подобрим клиентските услуги и потребителското изживяване. Новата инфраструктура отваря достъпа на Vodafone до нови бизнес модели и пазари като Интернет на нещата, затова сме много развълнувани от бъдещите възможности, които това партньорство предлага.”

Рима Куреши, директор  Регион Северна Америка и отговарящ за стратегическото партньорство със Cisco в Ericsson, сподели: “Тази значима сделка за бизнес трансформация ясно показва глобалните възможности за цялостно преустройство и пълното оперативно портфолио на Ericsson – доверен партньор за промяна на бизнеса. Този първи партньорски проект между Ericsson и Cisco за телекомуникационна облачна инфраструктура демонстрира и как нашето глобално сътрудничество ускорява дигиталната трансформация за клиенти от различни индустрии.

Като основен интегратор в проекта, Ericsson има ангажимент за синхронизирането на работата на Ericsson и Cisco, не само като изгради инфраструктурата, но и като гарантира доставянето на цялостна оперативна система.”

Ивет Кануф, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Service provider business в Cisco, заяви: „Cisco и Ericsson работят с ключови стратегически клиенти по целия свят, за да утвърдят телекомуникационната облачна инфраструктура. Този значим и широкообхватен проект с VHA показва как нашите две компании използват своите взаимнодопълващи се ресурси, за да доставят водещи технологични и търговски нововъведения и системна интеграция в полза на нашите клиенти.”

Съвместното архитектурно решение включва Ericsson Hyperscale Datacenter System и софтуерни компоненти като Ericsson Cloud Execution Environment, Ericsson Cloud Manager, Cloud SDN controller; заедно със Cisco WAN Automation Engine, Cisco Network Services Orchestrator (NSO), Cisco IP Network VNFs, включващи IOS XR 9000v и Cloud Services Router 1000v, както и виртуализирани и физически технологии за сигурност като Adaptive Security Appliance и Cisco Firepower security gateway, заедно с услуги и поддръжка. Това надгражда избора на Ericsson от VHA през 2014 г. за подмяната и обновяването на цялата основна мрежа, включително virtual EPC и virtual IMS/ Voice over LTE.

Ericsson и Cisco – двата лидера в разработването и доставянето на мрежи, мобилност и облачни услуги – започнаха глобално бизнес и технологично сътрудничество през ноември 2015 г., за да създадат мрежите на бъдещето. Партньорството предлага на клиентите най-доброто от двете компании: маршрутизиране, дата центрове, изграждане на мрежи, облак, мобилност, управление и контрол, както и възможности за глобални услуги. Това сътрудничество от ново поколение ще води растежа, ще ускори иновациите и ще даде тласък на дигиталната трансформация, желана от клиентите в различни индустрии. Понастоящем, над 250 действащи проекта с клиенти се превръщат в спечелени сделки. Над 60 сделки по цял свят са в областта на IP (маршрутизиране и транспорт) и услуги. Компаниите обявиха сделки с 3 Italy, Vodafone Portugal, Aster Dominican Republic и Cable & Wireless на Карибите през 2016.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари