Ericsson прави възможни самостоятелни гласови повиквания през носими устройства

0
63

Ericsson пуска нова мрежова функционалност, позволяваща Multi-SIM услуга за гласови обаждания, в над 10 операторски мрежи в различни точки на света. 

Сега вече всеки може да прави и да получава обаждания през определени модели умни часовници с телефонен номер, без да носи смартфона със себе си. На пазара се предлагат нови носими устройства от популярни марки с мрежова свързаност и възможност за гласови повиквания чрез стандартни SIM карти или чрез софтуерно-вградени SIM карти, които позволяват на потребителите да комуникират много по-лесно чрез VoLTE функционалности. Тези устройства могат да се свързват към мобилните мрежи, без да се налага връзката да минава през смартфон. Освен това, в случай, че те са проектирани с Multi-SIM възможности за повикване към мобилната мрежа на оператора, потребителите могат да правят обаждания без да разполагат със смартфоните си в близост.

Смарт часовниците с мрежова свързаност и другите носими устройства с операторски гласови услуги могат да бъдат полезни по време на спорт, при натоварена физическа работа или просто в активното ежедневие. Също така са удобни и за малки деца, които биха могли да загубят телефоните си, и за възрастни хора за връзка при спешни ситуации.

Multi-SIM функционалността за гласови обаждания на Ericsson дава възможност на мобилните оператори да предложат решение за ползване на един номер за множество SIM-базирани устройства. Например, ново носимо устройство може споделено да ползва активен телефонен номер от вече съществуващ абонамент за мобилен телефон.

Multi-SIM функционалността за гласови обаждания надгражда VoLTE решението на Ericsson и може да бъде добавена като ъпгрейд към операторските мрежи, поддържащи VoLTE с оборудване от Ericsson, веднага щом има налични устройства, които поддържат Multi-SIM и са доказано работещи в мрежите на операторите.

Технологичното решение на Ericsson е потвърдено и предварително интегрирано с водещи на пазара устройства, като ще бъде адаптирано за повече типове устройства и марки въз основа на пазарното търсене и с развитието на екосистемата на устройствата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за