Ericsson преобразява мобилното изживяване на феновете на турнира във Франция

0
1

Като ключов партньор на най-големите френски мобилни оператори, Ericsson осигури мултистандартни 4G радио решения за всички стадиони, на които ще се проведе Европейското първенство по футбол през 2016.

Мачовете ще се проведат от 10 юни до 10 юли 2016 г. във Франция на спортни съоръжения с капацитет от 33,000 до 81,000 души.

Решенията на Ericsson ще поддържат висококачествени изживявания през мобилен широколентов достъп за феновете, които ще посетят мачовете от турнира. На стадионите са инсталирани стотици мултистандартни радио станции, които ще направят споделянето на снимки, кратки видеа и съдържание в социалните медии по-бързо и по-лесно.

Франк Буетар, директор на Ericsson Франция, заяви: “Капацитетът на мобилните 4G мрежи на стадионите бе изключително подобрен, а покритието – усилено. С това внедряване Франция заема водеща позиция по отношение на мобилната свързаност на спортни съоръжения, което е страхотна новина за феновете.”

През 2014 г. по време на Световното първенство по футбол в Бразилия беше генериран впечатляващ 26.7TB трафик на данни, равняващ се на 48.5 милиона качени и 4.5 милиона гласови обаждания.

Последният Ericsson Mobility Report разкрива, че мобилното потребление на видео съдържание ще доведе до близо шест пъти по-висок трафик на мобилен телефон в Европа в периода от настоящия момент до 2021 г. През този период трафикът на данни на активен смартфон в Западна Европа ще нарасне от 2GB до 18GB на месец.

Ericsson предлага цялостно портфолио от решения за мобилно покритие на стадиони. Повече информация за това може да се намери на Ericsson Live Events. 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за